5 НАЧИНИ КАКО ДА ГИ ОДРЖИТЕ ВАШИТЕ ВРАБОТЕНИ АКТИВНИ

Промоција на состаноци во движење
Во случај на состаноци eден на еден, да се размисли за тоа зошто состаноците да се одржуваат во салите за состаноци кога може да се одржат низ прошетка во компанијата или околината.

Луѓето да се информираат како правилно да седат
Да се стави мало упатство на секое биро со цел за потсетување на вработените да седат правилно на соодветно приспособен стол.

Промоција на скалите како начин за качување на погорните катови
Да се потсетат луѓето дека качувањето по скали може да им помогне во согорувањето на калории.

Воведување на музички часовник
Секој час во канцелариите да се огласува музика како сигнал дека е време вработените да станат и да се раздвижат.

Потсетници
Во секоја сала за состаноци да се стави потсетник кој ќе ги информира вработените за важноста секој час да станат и да се раздвижат.

 

 

 

Полна чаша на Instagram