Концепти и платформи

„ТУКА РАБОТИ ГЕНИЈ“: НЕИЗБРИШЛИВИОТ БЕЛЕГ НА ДЕЛОНИ СЛЕЏ ВРЗ РЕКЛАМИТЕ НА COCA-COLA

132 годишната историја на Coca - Cola беше испишана од визионерски лидери, бестрашни иноватори, неприфатени индивидуалисти, бесрамни шегаџии и секој во своето време - генијалец. Делони Слеџ, ед...

25 јуни 2018

ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО НОВИ ПРОИЗВОДИ И ТЕХНОЛОГИИ И РАЗВОЈОТ НА НАШИТЕ ВРАБОТЕНИ ПОСТОЈАНО НЕ ВОДАТ НАПРЕД

Пивара Скопје одбележува 40 години од почетокот на производството на безалкохолни пијалаци. Во изминатите 4 децении, Пивара Скопје од полнилница на локални брендови на безалкохолни пијалаци успева...

29 мај 2017

COCA-COLA ЦРВЕНА: НАШАТА ВТОРА ТАЈНА ФОРМУЛА

Не постои Pantone боja за Coca-Cola, но кога ќе ја видите, едноставно знаете. Како црвената  стана синоним за  Coca-Cola? "Таа приказна започнува многу одамна, на самите почетоци на Coca-Cola "...

18 април 2017

ХРОНИКАТА НА COCA-COLA: РАЃАЊЕТО НА ОСВЕЖУВАЧКАТА ИДЕЈА

Производот што на светот му го подари најдобриот препознатлив вкус е роден во Атланта, Џорџија, на 8 мај, 1886 година.  Др. Џон Стит Пембертон (Dr. John Stith Pemberton), локален фармацевт, го нап...

23 март 2017

ПИВАРА СКОПЈЕ ЌЕ ГО ПОТВРДУВА СВОЈОТ ОДРЖЛИВ И ОДГОВОРЕН БИЗНИС МОДЕЛ И ВО НАРЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ

Во период кога сентименталната македонска јавност конечно прифати и се навикна дека раководител на „најдоброто од Македонија“ (Пивара Скопје) може да биде и странец, од корпорацијата „ Coca-Cola H...

20 февруари 2017

ВО ПИВАРА СКОПЈЕ ЗРАЧИ ЉУБОВТА НА ВРАБОТЕНИТЕ КОН КОМПАНИЈАТА И ПРОИЗВОДИТЕ КОИ ГИ ПРОИЗВЕДУВААТ

По вокација новинар, по образование историчар, нашиот соговорник Дејан Азески е автор на првата едиција “Историјата на македонската економија” која својата промоција ја имаше на 16 февруари, годин...

20 февруари 2017

ПРИКАЗНАТА ЗА ПОЛАРНИТЕ МЕЧКИ НА COCA-COLA

Еден ден во 1992 година, Кен Стјуарт (Ken Stewart) додека добивал бура од идеи за она што тој се надевал дека ќе стане следната прекрасна Coca-Cola реклама, во неговата канцеларија во Лос Анџелес ...

31 јануари 2017

ЕНДИ ВОРХОЛ И COCA-COLA

Енди Ворхол (Andy Warhol) е “татко” на поп-арт движењето кој почнал да ги слика своите познати серијали на шишиња од Coca-Cola во раните шеесетти години. Компанијата Coca-Cola нема ниту едно негов...

26 јануари 2017

5 РАБОТИ ШТО НЕ СТЕ ГИ ЗНАЕЛЕ ЗА ДЕДО МРАЗ И COCA-COLA

Дедо Мраз кој сите го знаеме и сакаме - тоа весело човече во црвена облека со бела брада – не секогаш изгледал така. Всушност, многу луѓе се изненадени кога ќе дознаат дека пред 1931, Дедо Мраз би...

20 декември 2016

10 ФАКТИ ЗА COCA-COLA ШИШЕТО

1915 За да се спречат имитаторите, контурите на Coca-Cola шишето кои се сега веќе добро познати, биле патентирани уште во 1915 година од страна на Root Glass Company во Индијана. Пред да биде нап...

14 ноември 2016

ТОП 10 ДЕЛОВНИ ОДЛУКИ КОИ ЈА ПРЕТВОРИЈА COCA-COLA ОД СТАРТАП ВО ГЛОБАЛЕН БРЕНД

Извадок од книгата на Frederick Allen “Тајна формула” (1994 г.) , која се смета за објавена историја на компанијата Coca-Cola и нуди информации за тоа кои бизнис одлуки во текот на изминатите 130 ...

12 октомври 2016

ОХРИД СТАНА ДЕЛ ОД ГОЛЕМИОТ ПРОЕКТ “COCA-COLA АКТИВНИ ЗОНИ”

Општина Охрид беше домаќин на отворањето на четвртата Coca-Cola активна зона во Македонија, со што стана дел од големиот проект на Пивара Скопје и Coca-Cola компанијата кој се реализира во повеќе ...

3 август 2016

ПИВАРА СКОПЈЕ ЌЕ ИМ ПОМАГА НА МЛАДИТЕ ДА СЕ ВРАБОТАТ ИЛИ ДА ПОЧНАТ СОПСТВЕН БИЗНИС

Пивара Скопје, Агенцијата за вработување и компанијата за деловна едукација „Мотива“, потпишаа договор за реализација на бесплатна обука за стекнување знаења и вештини којашто ќе им помогне на млади...

11 јули 2016

РАМНОТЕЖА ПОМЕЃУ ВНЕСЕНИТЕ И ПОТРОШЕНИТЕ КАЛОРИИ

Како дел од системот на Coca-Cola, The Coca-Cola Company и Пивара Скопје ги препознаа уникатноста на животниот стил и прехранбените навики на потрошувачите и нашата голема палета производи е основа ...

26 декември 2015

КОНСУМИРАЈТЕ ОДГОВОРНО

Во Пивара Скопје цврсто веруваме дека само одговорното консумирање може да ни овозможи вистинско уживање во пивото. Токму поради тоа одговорното консумирање зазема голем простор во нашата комуникаци...

23 декември 2015

“AFTER-WORK” ЗАБАВИ ЗА ЕФИКАСНИ ТИМОВИ

Ако не сите, тогаш дефинитивно најголемиот дел од нас сме многу среќни што секој ден работиме во тимови. Без разлика дали се работи за секторски или меѓусекторски проектен тим, голем дел од работнот...

20 декември 2015

ПРИКАЗНАТА ЗА RADLER

Што се крие зад името? Мешањето на пивото со други вкусови нема долга традиција на македонскиот пивски пазар, меѓутоа не може да се негира фактот дека долгите топли летни ноќи се совршени за освежу...

20 декември 2015

COCA-COLA CUP 2015

Замислете како за момент ги отворате очите и гледате насекаде околу себе контролиран хаос. Целиот стадион обоен од црвено-бели дресови на голем број млади момчиња и девојчиња кои во еден глас ги пеа...

20 декември 2015

HEINЕKEN ПРОГЛАСЕН ЗА КРЕАТИВЕН МАРКЕТЕР НА ГОДИНАТА ОД „CANNES LIONS“ 2015

Меѓународниот фестивал на креативноста Cannes Lions објави дека за 2015 HEINEKEN е награден за креативен маркетер на годината.  Признанието ги наградува оние  компании кои се разликуваат со инспирир...

17 декември 2015

АКТИВНИ НА РАБОТА

Работењето во канцеларија се поврзува со стерилна средина во која не се слуша ништо освен звукот на тастатурите и тивките воздишки на вработените, кои по некоја случајност ги мразат понеделниците, о...

16 декември 2015

НАШИТЕ ГОСТИ СЕ СЕКОГАШ НА ПРВО МЕСТО

Целосно посветена на својот ресторан „Аквариус“ во Струга, но секогаш тука и за своето семејство, Валентина Мустафа е вистински пример за тоа како една жена треба да воспостави баланс помеѓу својо...

14 декември 2015

Полна чаша на Instagram