Улогата на жената во општеството

Жените се важен столб во рамките на сите активности на нашата компанија. Тие имаат важна улога како наши вработени, купувачи, потрошувачи, добавувачи, деловни партнери и членови на локалната заедница.

Родовата еднаквост е еден од основните принципи на Пивара Скопје. Во Пивара Скопје на жените им нудиме еднакви можности за вработување и напредување во кариерата. Принципот на родова еднаквост е основен критериум за влез во нашиот Едукативен центар, што резултира со тоа што 2/3 од нашите учесници се жени. Исто така, постојано ја унапредуваме родовата еднаквост преку различни иницијативи и застапување.

„ПО СКАЛИЛАТА НА УСПЕХОТ“ – БИДЕТЕ ЉУБОПИТНИ, ИСТРАЈНИ И ПОСВЕТЕНИ – ФОРМУЛАТА ЗА УСПЕХ НА СНЕЖАНА САВИЌ ДИМОВСКА, МЕНАЏЕР ЗА ПРАВНИ РАБОТИ ВО ПИВАРА СКОПЈЕ

Нивните лични квалитети им донеле голем професионален успех. Денес тие се членови на менаџерски тимови и ги водат најуспешните компании во земјава. Ова се приказните на успешните Македонци што ќе ...

6 декември 2018

ИНВЕСТИРАЊЕТО ВО ПРОФЕСИОНАЛНИОТ РАЗВОЈ НА ВРАБОТЕНИТЕ Е НАШ ПРИОРИТЕТ

Глобалните системи со своите стандарди, процеси и постојано усовршување на начините на работа ни помагаат успешно да го контролираме и да го одржиме највисокото ниво во нашето работење и да ги спр...

23 мај 2018

УСПЕШНИТЕ ЖЕНИ ВО ПИВАРА СКОПЈЕ СЕ ДОКАЗ ДЕКА НИЕ ЖЕНИТЕ ВО НИШТО НЕ ЗАОСТАНУВАМЕ НА ДЕЛОВЕН ПЛАН ЗАД ПРИПАДНИЦИТЕ НА СПРОТИВНИОТ ПОЛ – ОЉА ГИГОВА – ТИМ ЛИДЕР НА ФАКТУРНО ОДДЕЛЕНИЕ

“Со оглед на фактот дека рано започнав да работам, јас практично растев и созревав како личност во оваа компанија која ја чуствувам како втор дом, а моите колеги Пиварци како второ семејство”- вел...

9 март 2018

НЕ ПОСТОИ МАГИЧНА ФОРМУЛА ЗА РАМНОТЕЖА МЕЃУ КАРИЕРАТА И ПРИВАТНИОТ ЖИВОТ, СЀ СЕ СВЕДУВА НА ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЈА

Сакајќи да направиме мал осврт кон секогаш актуелната тема за родовата еднаквост во академските кругови, но и вечната дилема на обичниот човек за поделбата на улогите на мажите и жените во семејст...

9 март 2017

ПИВАРА СКОПЈЕ Е ПРИМЕР ЗА КОМПАНИЈА СО РОДОВА ЕДНАКВОСТ ВО КОЈА СИТЕ ИМААТ ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ ЗА НАПРЕДУВАЊЕ

Во минатото, светот на финансиите беше, многу повеќе, свет на мажите. Ако се сеќавате, дури и во филмовите “the clerk” оној во банка или голема компанија, најчесто беше господин кој со должно вним...

6 март 2017

СИЛАТА НА НЕЖНИТЕ ЖЕНИ

Жената за мене е синоним за космогониски принцип на создавање, плодност, раѓање, мајчинство, љубов, страст, убавина, грациозност, нежност, мудрост, интуиција, итрина, визија, сочувство, имагинациј...

23 февруари 2017

ГИ ЗНАЕТЕ ЛИ ХЕРОИТЕ МЕЃУ НАС?

Сандра Мицковска е дипломиран економист на Универзитетот “Св Кирил и Методиј” во Скопје. Млада, полна со живот и желба за нови знаења, Сандра, иако е девојка со оштетен слух,  успешно ја заврши об...

9 декември 2016

ГИ ЗНАЕТЕ ЛИ ХЕРОИТЕ МЕЃУ НАС?

Искра Донева e писател, мотиватор, лидер и страстен љубител на животот, од своето раѓање води битка со церебрална парализа, но нејзината приказна е сведоштво дека ниту една состојба или ситуација ...

2 декември 2016

НАЈВАЖНО Е ДА ИМАТЕ СВОЈ СОПСТВЕН ИДЕНТИТЕТ И ДА ОСТАНЕТЕ ВЕРНИ НА СЕБЕ НА ПАТОТ КОН УСПЕХОТ

Бранка Славеска e на листата од топ 150 сениор-менаџери во HEINEKEN на глобално ниво. Нејзината приказна за успех е инспирација за многумина. Како жена и мајка таа ни раскажува како успева да ја и...

21 март 2016

МАРКЕТИНГ-АГЕНЦИИТЕ МОРА ДА „ДИШАТ“ СО БРЕНДОТ

Јавноста ја познава како новиот директор на маркетинг-агенцијата „Меккен“ во Скопје,  колегите ја опишуваат како позитивна и ведра личност, а клиентите како професионалец со кого е задоволство да ...

24 јануари 2016

ПИВАРА СКОПЈЕ, ОДЛИЧНА КОМПАНИЈА ЗА ЖЕНИТЕ

Сите се сеќаваме на времето кога прашањето за диверзитетот на работното место беше прашање кое сите го одбегнуваа, плашејќи се дека одговорот на ова прашање ќе ја отвори Пандорината кутија од која ќ...

20 декември 2015

ЖЕНИ ВО БИЗНИСОТ: БИЛЈАНА СМИЛЈКОВСКА, СЕНИОР-МЕНАЏЕР ВО СИНЏИРОТ НА СНАБДУВАЊЕ НА COCA-COLA HBC

Во модерното општество, жените располагаат со еднаков избор во однос на професијата и животот како и мажите. Голем дел од нив ја искористија таа можност и се докажаа како успешни лидери на секое нив...

20 декември 2015

АКТИВНО УЧЕСТВУВАМЕ ВО СОЗДАВАЊЕ БЕЗБЕДНА СРЕДИНА ЗА УЧЕЊЕ

Како директор на ОУ „Браќа Миладиновци“ во Скопје, Билјана Индова носи голема одговорност за децата кои учат таму, но и за сите оние кои се дел од персоналот. Училиштето со кое таа раководи беше д...

14 декември 2015

НАШИТЕ ГОСТИ СЕ СЕКОГАШ НА ПРВО МЕСТО

Целосно посветена на својот ресторан „Аквариус“ во Струга, но секогаш тука и за своето семејство, Валентина Мустафа е вистински пример за тоа како една жена треба да воспостави баланс помеѓу својо...

14 декември 2015

СРЕЌНА СУМ ШТО ИМАМ РАБОТА КОЈА ПРЕМНОГУ ЈА САКАМ

Приказната на Мими Поп Алексова отскокнува од оние вообичаени приказни за успешни балерини кои уште како малечки сонувале да „лебдат“ над сцената на прсти. Но тоа не значи дека таа сега не ја сака...

14 декември 2015

ДОБРАТА ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ Е ОСНОВА ЗА ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ

Иако со набиена агенда поради интензивните тренинзи, Индира Кастратовиќ без размислување ја прифати нашата покана за разговор. Се сретнавме во хотелот „Русија“. Кога се ракуваш со неа, не можеш да...

14 декември 2015

ЖЕНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ПОРАМНОПРАВНИ ВО БИЗНИСОТ ОТКОЛКУ ВО САД

Во Македонија се чувствува како дома, а Македонија веќе одамна ја прифати како дел од големото семејство. По потекло од Орегон, Мишел Османли по ангажманите во неколку македонски компании, како ЕВ...

14 декември 2015

Полна чаша на Instagram