Музика

Пивара Скопје постојано придонесува за создавање услови за незаборавни музички искуства на локалната заедница.

Почнувајќи од поддршката која им ја даваме на голем број различни музички фестивали и фестивали на пивото, обезбедување значаен придонес кон популаризацијата на џез-културата во земјата, па сè до соработката со истакнати македонски музичари, како Влатко Стефановски и Гаро.

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО БРАНИСЛАВ НИКОЛОВ, „ФОЛТИН“: СО ЦИМЕРОТ СИ ИМАВМЕ „ПРОТОФЕЈСБУК“, НА ВРАТАТА НА ШИФОЊЕРОТ СИ ОСТАВАВМЕ ДОСЕТКИ ОД ДЕНОТ

Во втора година се сместив во „Гоце“ и таму далеку, сам во собата, се случи некако да ја изгубам онаа активна студентска средина, па се повлеков и се оддадов на самотничко, маратонско читање. Ме ф...

22 септември 2018

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО ЏИЈАН ЕМИН: ИМА МНОГУ РАБОТИ КОИ НЕ ГИ НАУЧИВ НА ФАКУЛТЕТ

Тој е мултиталентиран музичар. Свири неколку инструменти, посветен е на диригентството, музиката е неговиот живот. Џијан Емин е денешен соговорник во рубриката „Кога бев студент“, што ја реализира...

2 октомври 2017

КАКО МУЗИКАТА ВЛИЈАЕ НА ВКУСОТ И ПИВОТО

Неурогастронимија. Звучи познато? Некому можеби да, но на повеќето веројатно им изгледа како измислена кованица од два збора: нешто поврзано со мозокот и нешто со храна. И да, во право сте, етимол...

9 јуни 2017

КОГА ЌЕ ВЕ „КАСНЕ“ ЏЕЗОТ, НЕМА НАЗАД

Ги спојува љубовта кон пивото, џезот и Jazz FM, радиото кое цели 17 години го облагородува македонскиот етер со квалитетна џез-музика и бесмртни џез-приказни. Без Љупчо, Jazz FM немаше да постои, ...

14 декември 2015

“МАКЕДОНСКОТО СРЦЕ ЧУКА ВО 7/8” Е МУЗИЧКА ПОСВЕТА ЗА НАШАТА ЗЕМЈА

Задачата да смислиш вовед за интервју со Гарабет Тавитјан е истовремено лесна, но и многу тешка обврска. Лесна затоа што комуникацијата со него тече толку мазно, што мислиш дека го познаваш цел жи...

3 декември 2015

ЗАВРШИ ГОДИНЕШНОТО ОХРИДСКО ЛЕТО

После 40 дневната богата културна понуда, на отворената сцена Долни Сарај, со церемонијалното гаснење на фестивалскиот оган, беше спуштена завесата на јубилејното, 55-то „Охридско лето“. Честа да го з...

20 јули 2015

СКОПСКО, НАШЕТО НАЈДОБРО, ВЕ ПОКАНУВА НА АКУСТИЧЕН КОНЦЕРТ НА РОК ГРУПАТА „АРЕА“

СКОПСКО ја продoлжува својата поддршка на вистинските национални вредности, со особено залагање за нивно издигнување и популаризација. Во таа насока, СКОПСКО Ви го претставува концертот на македонскат...

8 октомври 2010

Полна чаша на Instagram