Развој на младите

Развојот на младите е суштествена инвестиција во наша подобра иднина.
Невработеноста, особено кај младите луѓе, и натаму е еден од најголемите предизвици со кои се соочува нашиот пазар. Веќе 18 години Пивара Скопје го раководи својот Едукативен центар.

Програмата која ја нуди центарот им помага на невработените лица да ги надминат бариерите кои им стојат на патот кон вработувањето, овозможувајќи им пристап до деловни и претприемачки вештини, обука во врска со основните финансиски принципи, во исто време поттикнувајќи им самодоверба, самовреднување и овозможувајќи им поврзување со ментори. Со оваа програма ја охрабруваме претприемачката култура и ги мотивираме младите да ја земат иднината во свои раце. Соработуваме со универзитетите и постојано нудиме програми за практикантска работа со цел студентите да добијат можност да го искусат деловниот свет пред да го завршат своето образование.

EДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ПИВАРА СКОПЈЕ ВЕ ПОКАНУВА НА ПЕТНАЕСЕТТАТА ОБУКА „ВЕШТИНИ ЗА УСПЕХ“

Што ќе научам? Преку конкретни чекори, интерактивни дискусии и преку размислувања во поглед на вештините за живот и вештините за водење бизнис, обуката „Вештини за успех” е создадена за да потт...

17 септември 2018

ДЕТСКА ЗАБАВНА И ЕДУКАТИВНА ПРОГРАМА СО КОЈА РАСТЕА „ДЕЦАТА ОД 90-ТЕ“

Back to School! Првиот училишен ден, ме врати години наназад кога прв пат тргнав во училиште и кон сите години кога повторно се враќав во клупите. Секоја генерација носи свои предизвици и своја ма...

3 септември 2018

НАД 26 ИЛЈАДИ ОСНОВЦИ НАУЧИЈА КАКО ДА ГИ ЗАШТИТАТ ЗДРАВЈЕТО, БЕЗБЕДНОСТА И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Околу 8.400 ученици од 112 основни училишта во 17 општини и градови и оваа година се стекнаа со дополнително практично знаење од областа на здравјето и безбедноста. Тоа е главната цел на едукативн...

28 мај 2018

НАШЕТО ПРАКТИКАНТСКО ИСКУСТВО ВО ПИВАРА СКОПЈЕ

По цели два месеци поминати во Пивара Скопје, си заминавме побогати за едно големо искуство. И двајцата бевме практиканти во Секторот за односи со јавност и комуникации под менторство на Менаџерот...

19 октомври 2017

ГИ ЗНАЕТЕ ЛИ ХЕРОИТЕ МЕЃУ НАС?

Искра Донева e писател, мотиватор, лидер и страстен љубител на животот, од своето раѓање води битка со церебрална парализа, но нејзината приказна е сведоштво дека ниту една состојба или ситуација ...

2 декември 2016

ПИВАРА СКОПЈЕ ЌЕ ИМ ПОМАГА НА МЛАДИТЕ ДА СЕ ВРАБОТАТ ИЛИ ДА ПОЧНАТ СОПСТВЕН БИЗНИС

Пивара Скопје, Агенцијата за вработување и компанијата за деловна едукација „Мотива“, потпишаа договор за реализација на бесплатна обука за стекнување знаења и вештини којашто ќе им помогне на млади...

11 јули 2016

ЕДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ПИВАРА СКОПЈЕ И НЕГОВАТА УЛОГА ВО РАЗВОЈОТ НА МЛАДИТЕ

Големите компании успеваат да функционираат во средина исполнета со предизвици токму поради тоа што знаат како најдобро да ја искористат секоја прилика и дадена можност. Нивниот успех се темели врз ...

28 декември 2015

COCA-COLA CUP 2015

Замислете како за момент ги отворате очите и гледате насекаде околу себе контролиран хаос. Целиот стадион обоен од црвено-бели дресови на голем број млади момчиња и девојчиња кои во еден глас ги пеа...

20 декември 2015

ПИВАРА СКОПЈЕ СО ЕДУКАЦИЈА ЗА ЗДРАВИ И БЕЗБЕДНИ ШКОЛСКИ ДЕНОВИ

Кога некој ќе ме праша кој од многуте значајни проекти за Пивара Скопје во кои бев вклучен во мојата 14-годишна кариера ме прави посебно горд, дефинитивно би рекол проектот за „Едукација за здрави и...

20 декември 2015

COCA-COLA КУПОТ Е МОДЕЛ ЗА ГРАДЕЊЕ ОПШТЕСТВО СО СПОРТСКИ НАВИКИ

Некогаш голем фудбалски ас, а денес драг соработник на Пивара Скопје, Цено Александровски е главната движечка сила на организацијата „Отворени забавни фудбалски школи (ОЗФШ)“ која прави сè на најмла...

19 декември 2015

АКТИВНО УЧЕСТВУВАМЕ ВО СОЗДАВАЊЕ БЕЗБЕДНА СРЕДИНА ЗА УЧЕЊЕ

Како директор на ОУ „Браќа Миладиновци“ во Скопје, Билјана Индова носи голема одговорност за децата кои учат таму, но и за сите оние кои се дел од персоналот. Училиштето со кое таа раководи беше д...

14 декември 2015

ПРАВИМЕ СÈ ДА ОБЕЗБЕДИМЕ ЗДРАВИ И БЕЗБЕДНИ ШКОЛСКИ ДЕНОВИ

И во 2015 година, поточно на Меѓународниот ден за безбедност и здравје при работа (28 април), Пивара Скопје продолжи со реализација на проектот преку кој 1.500 ученици беа едуцирани за здравјето и...

14 декември 2015

ЗОШТО Е ВАЖНО МЕНТОРСТВОТО?

Еден ден ми се јави еден пријател и ми кажа дека еден од поранешните вработени во Пивара Скопје бил унапреден на позицијата „генерален директор“ во друга пиварница која е исто така дел од системот н...

10 декември 2015

Полна чаша на Instagram