Резултати од таг: Академија

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО БИСЕРА ЧАДЛОВСКА, ДИРИГЕНТ: МИ ВЕЛЕА ДЕКА ЌЕ МЕ ИЗЕДАТ НА АКАДЕМИЈА, АМА НИШТО НЕ МОЖЕШЕ ДА МЕ СПРЕЧИ ДА СТАНАМ ДИРИГЕНТ

Излегувавме во „Виктор и Викторија“. Тоа ни беше вистинска школа. Дискутиравме за музика, за концерти. Не се занимававме со тоа кој како изгледа, ами што прави, беше интересно и поучно, вели дириг...

31 јануари 2019

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО ВЕНКО АНДОНОВСКИ, ПИСАТЕЛ: КИСНЕВМЕ ВО „ЈОЛЕ“ ЧЕКАЈЌИ ГИ АНТЕ ПОПОВСКИ, ПЕТРЕ М.АНДРЕЕВСКИ

Тогаш оценките навистина одговараа на знаењето. По предметот кој денес најмногу го користам (теорија на книжевноста, кај проф. Милан Ѓурчинов), за четири години имам две десетки, една деветка и ед...

8 јануари 2019

“КОГА БЕВ СТУДЕНТ” СО МИРОСЛАВ МАСИН: МАЗЕВ МИ БЕШЕ ВРСКА ЗА АКАДЕМИЈА, ИМАВ СРЕЌА ДА УЧАМ ОД КОНДОВСКИ, ПЕРЧИНКОВ И АНАСТАСОВ

И Петар Мазев, маестро, ми беше една од врските. Вториот ден додека цртавме потрет, проаѓа во ревизија. А таму сè е анонимно, со печати, чувари... Тој ми го зема ќумурот и ми го корегира малку и г...

2 април 2018

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО ИГОР ЏАМБАЗОВ: УШТЕ ВО ПРВА СФАТИВ ДЕКА ЌЕ ТРЕБА МНОГУ ДА СЕ ПОТРУДАМ ЗА ДА НЕ JA ИЗНЕВЕРАМ МАЈКА МИ АНЧЕ, А ОСОБЕНО ДЕДО МИ ПЕТРЕ

Со просек 9,24 на ФДУ бил прогласен за еден од десетте најдобри студенти на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Завршив во гимназијата „Георги Димитров“ во 1981 година. Бев втора генерација сре...

26 декември 2017

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО МИЛЧО МАНЧЕВСКИ: ПРОФЕСОРКА ОД СРЕДНО МИ ЈА ДАДЕ ИДЕЈАТА ЗА РЕЖИЈА

"Се дружев со колегите, постојано бевме заедно ние, студентите на филмската академија. На журки пуштавме материјали од нашите филмови, бевме цимери, некои дури и спиеја на академија. Бев прилично ...

30 август 2017

Полна чаша на Instagram