Резултати од таг: Вардар

НОВА ЗАЕДНИЧКА ВОЛОНТЕРСКА ЕКО–АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА КЕЈОТ НА ВАРДАР

Во организација на Пивара Скопје, Амбасадата на Кралството Холандија и компанијата Пакомак, годинава повторно се исчистени патеките и бреговите од двете страни на реката Вардар во централното град...

26 април 2018

ЗАЕДНИЧКА АКЦИЈА ЗА ПРИМЕР: СОБРАН ОТПАДОТ ОД БРЕГОТ И ВОДИТЕ НА ЕЗЕРОТО МАТКА

Свесни за огромното значење на чистата и здрава животна средина, по успехот на минатогодишната акција за чистење на кејот на Вардар, вработените и членовите на менаџерскиот тим на Пивара Скопје, о...

27 септември 2017

ГОСТИ ВАР ? ВАР ВАР !

Гостивар е град со богата историја и култура. Град  на кој се наоѓа почетокот на течението на најголемата река во нашата држава Вардар, изворот Вруток, опколен со двете најубави планини Шар Планин...

23 јануари 2017

ВРАБОТЕНИТЕ ВО ПИВАРА СКОПЈЕ НАГРАДЕНИ ЗА ВОЛОНТЕРИЗАМ ОД ЦРВЕНИОТ КРСТ НА ГРАД СКОПЈЕ

Вработените во Пивара Скопје го добија годишното признание за волонтеризам од Црвениот Крст на Град Скопје.  Во изминатата 2016 година, вработените во Пивара Скопје покажаа подготвеност и желба да пом...

15 декември 2016

РАКОМЕТОТ БАРА ЖРТВА, НО УСПЕВАМ ДА ВОСПОСТАВАМ БАЛАНС

„Балерина со големина на мечка. Одличен играч.” Со овие зборови познатиот спортски коментатор на ЕХФ Том‘О Бранагејн го опиша нашиот Стојанче Стоилов, гледајќи како одлично се справува со противни...

30 декември 2015

МЛАДИТЕ ТРЕБА ДА СЕ ДРЖАТ ДО СОНОТ ЗА КОЈ МЕЧТААТ

Сара Ристовска има само 19 години, но веќе може да се пофали дека е дел од првиот тим на женската ракометна репрезентација на Македонија, а  доби и признание „дебитант“ на колото со учество во Лиг...

14 декември 2015

Полна чаша на Instagram