Резултати од таг: животен стил

ОПШТИНА САРАЈ СТАНА ДЕЛ ОД ГОЛЕМИОТ ПРОЕКТ „COCA-COLA АКТИВНИ ЗОНИ“ НА ПИВАРА СКОПЈЕ И НА КОМПАНИЈАТА „COCA-COLA“

Жителите на Општина Сарај денеска ја добија својата „Coca-Cola Активна зона“. Оваа зона е 13-та по ред и е дел од големиот проект на Пивара Скопје и на компанијата „Coca-Cola“. Зоната во Сарај ...

17 октомври 2018

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО АНДРИЈАНА ЦВЕТКОВИЌ, АМБАСАДОР: БЕВ ПРВАТА ЕВРОПЕЈКА ШТО ВО ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ ДОКТОРИРА НА НАЈДОБРИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ФИЛМ ВО ЈАПОНИЈА

Уште во 2003 имав теза дека дигиталната технологија ќе ја замени аналогната, и тоа се случи, иако кога ја пишував тезата наидував на огромен отпор и негирање од филмската фела и моите професори. С...

30 август 2018

ГРАД НА ВЕЛОСИПЕДСКИ ТРКАЛА!

Излегувам од хотел загледана во мапата, обидувајќи се да ги фатам конците каде сакам да одам и каде треба да се движам. Во тој момент додека занесено ги пребарувам улиците на Google Mаps, сум стап...

29 август 2018

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО ЛИДИЈА ДИМКОВСКА: САКАВ ШТО ПОСКОРО ДА ДИПЛОМИРАМ, ЗА ДА ГИ ПРОЧИТАМ СИТЕ КНИГИ ЗА КОИ НЕМАВ ВРЕМЕ ДУРИ СТУДИРАВ

„Ти, Лидија, еден ден сигурно ќе пишуваш и проза!“ А јас бев закоравен поет и нејќев да чујам за тоа. Tврдев дека нема да ѝ простам што така ми кажала и дека никогаш нема да пишувам проза. Асистен...

30 јули 2018

“КОГА БЕВ СТУДЕНТ” СО АЛЕКСАНДАР ПОПОВСКИ, РЕЖИСЕР: ДВА ПАТИ МЕ ОДБИЈА НА ГЛУМА. ПРОДАВАВ „МЛАД БОРЕЦ“ И ЛЕПЕВ ПЛАКАТИ ЗА ДОМ ЗА МЛАДИ

Унковски нѐ учеше дека секој од колегите мора да коментираме еден за друг за сработеното. А имавме право да зборуваме и за него. Се сеќавам дека еднаш го „растуривме“ комплетно. Тоа беше претстава...

27 јуни 2018

ВО ВОЗЕЊЕТО НЕМА ПОБЕДА ИЛИ ПОРАЗ, НАЈГОЛЕМАТА ПОБЕДА Е ДА БИДЕШ ОДГОВОРЕН И УМЕРЕН ЗА ДА СТИГНЕШ ЖИВ ДО ЦЕЛТА

На поканата за интервју за Полна Чаша, новиот идол на младите генерации автомобилскиот првак со 10 национални шампионски титули на домашните првенства и двократен Европски шампион на ридски патеки...

15 септември 2016

НАЈВАЖНО Е ДА ИМАТЕ СВОЈ СОПСТВЕН ИДЕНТИТЕТ И ДА ОСТАНЕТЕ ВЕРНИ НА СЕБЕ НА ПАТОТ КОН УСПЕХОТ

Бранка Славеска e на листата од топ 150 сениор-менаџери во HEINEKEN на глобално ниво. Нејзината приказна за успех е инспирација за многумина. Како жена и мајка таа ни раскажува како успева да ја и...

21 март 2016

ПОБЕДНИЦИТЕ КОНСУМИРААТ ОДГОВОРНО – НИКОЛА МИТРЕВСКИ

Никола Митревски, член на Македонската ракометна репрезентација и наш Амбасадор за одговорно консумирање порачува: „Кога станува збор за одговорна консумациjа, поставете личен пример кој ќе го следат ...

21 јануари 2016

РАМНОТЕЖА ПОМЕЃУ ВНЕСЕНИТЕ И ПОТРОШЕНИТЕ КАЛОРИИ

Како дел од системот на Coca-Cola, The Coca-Cola Company и Пивара Скопје ги препознаа уникатноста на животниот стил и прехранбените навики на потрошувачите и нашата голема палета производи е основа ...

26 декември 2015

ВЕТЕР ВО КОСА, БИТОЛА ПОД ТРКАЛА

Битола – градот во подножјето на Пелистер. Доволно голем и убав да побуди во вас желба за нова авантура, овојпат на велосипед. Возење велосипед низ град е една од најубавите и здрави активности пре...

25 декември 2015

COCA-COLA КУПОТ Е МОДЕЛ ЗА ГРАДЕЊЕ ОПШТЕСТВО СО СПОРТСКИ НАВИКИ

Некогаш голем фудбалски ас, а денес драг соработник на Пивара Скопје, Цено Александровски е главната движечка сила на организацијата „Отворени забавни фудбалски школи (ОЗФШ)“ која прави сè на најмла...

19 декември 2015

ПИВСКИ ФЕСТИВАЛИ ВО РЕГИОНОТ ШТО ТРЕБА ДА ГИ ПОСЕТИТЕ

Балканот отсекогаш бил спој на различни култури, различни кујни и различни луѓе. Она што е заедничко за постоењето на ова тло е љубовта кон музиката и пивото. Ако некој знае како да ужива во ова зла...

19 декември 2015

ВКУСОТ НА МАКЕДОНИЈА

Дел од нашата многувековна култура е уметноста која ја создаваме во кујната, уметност во која уживаме со огромен апетит. Македонија може да се гордее со традиционалната кујна создадена како оригинал...

16 декември 2015

КОГА ЌЕ ВЕ „КАСНЕ“ ЏЕЗОТ, НЕМА НАЗАД

Ги спојува љубовта кон пивото, џезот и Jazz FM, радиото кое цели 17 години го облагородува македонскиот етер со квалитетна џез-музика и бесмртни џез-приказни. Без Љупчо, Jazz FM немаше да постои, ...

14 декември 2015

ОДГАЛОПИРАЈ КОН СРЕЌАТА

Замислете си гради полни со чист воздух. Замислете си звук на галоп наместо звук од тастатура. Замислете си зелени планински врвови наместо градско сивило. Замислете си узди наместо волан в раце....

4 ноември 2015

COCA-COLA ТРКА НА ДЕДОМРАЗОВЦИ ЗА ЗАБАВА И ЗДРАВ ЖИВОТ

Во пресрет на Новогодишните и Божиќните празнувања, Пивара Скопје и Градот Скопје ја организираа трката на Дедомразовци во која учестваа над 500 луѓе од најразлична возраст. Целта на трката е низ заба...

9 декември 2014

Полна чаша на Instagram