Резултати од таг: заедница

ПИВАРА СКОПЈЕ – ЛИДЕР ВО ПОСТИГНУВАЊЕ НА ЦЕЛИТЕ ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ

Пивара Скопје ја доби годинешната награда „Предводници на Целите за одржлив развој“ на Обединетите Нации. Со наградата која се доделува во рамки на Проектот „Градење меѓусекторски партнерства за о...

28 февруари 2019

УШТЕ ЕДНА ВОЛОНТЕРСКА АКЦИЈА НА ВРАБОТЕНИТЕ ОД ПИВАРА СКОПЈЕ ВО СОС ДЕТСКО СЕЛО

Во екот на новогодишната магија за споделување радост и среќа со најмилите, жените вработени во Пивара Скопје повторно го посетија СОС Детско Село Македонија. На заедничкото дружење, децата од СОС...

27 декември 2018

ПИВАРА СКОПЈЕ И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ГО ОТВОРИЈА И ПОСЛЕДНОТО РОСА ШКОЛО ЗА 2018 ГОДИНА ВО КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА ВО БИТОЛА

По двете успешно отворени школи за родителство во Скопје и Гостивар, денес и битолчани го добија своето Роса школо за родителство за едукација и обука на сите идни родители. Овој проект на Пивара ...

25 декември 2018

СОРАБОТКА СО ЦРВЕН КРСТ

Поттикнување на соработката меѓу Црвениот крст и партнерските организации за воспоставување одржливи партнерства, обезбедување проектна поддршка за општествено социјални програми за подобрување на ква...

20 декември 2018

ПИВАРА СКОПЈЕ И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ГО ДОНИРАА ВТОРОТО РОСА ШКОЛО ЗА РОДИТЕЛСТВО ВО ГОСТИВАР

По отворањето на првото Роса школо за родителство во Скопје, денес и Општата болница во Гостивар доби свое место за едукација и обука на сите заинтересирани идни родители. Овој проект на Пивара Ск...

14 декември 2018

ПИВАРА СКОПЈЕ ЛАНСИРАШЕ ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЕДУКАЦИЈА НА МЛАДИ ЗА ПОЛЕСНО ВРАБОТУВАЊЕ

Пивара Скопје креираше нова дигиталната платформа која ќе им овозможи на дополнителен број млади невработени лица, особено на оние што живеат надвор од Скопје, по електронски пат, да ја  поминат б...

29 ноември 2018

ПИВАРА СКОПЈЕ И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ГО ОТВОРИЈА ПРВОТО РОСА ШКОЛО ЗА РОДИТЕЛСТВО ВО ПОЛИКЛИНИКАТА „ЈАНЕ САНДАНСКИ“ ВО СКОПЈЕ

Во рамките на партнерскиот проект на Пивара Скопје и Министерството за здравство, денес официјално беше отворено првото Роса школо за родителство во Поликлиниката „Јане Сандански“ во Скопје. На...

21 ноември 2018

ПОСТАВЕНО Е ШЕСТОТО COCA-COLA ПАРКИРАЛИШТЕ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ ВО СКОПЈЕ

Забележувајќи дека велосипедот станува потреба како најефикасно превозно средство, коe ja намалува загаденоста на воздухот и животната средина, Пивара Скопје сака да го поддржи здравиот начин на живот...

3 август 2018

УСПЕХОТ Е РЕЗУЛТАТ НА СИЛНИТЕ ПАРТНЕРСТВА И СТРАТЕШКИОТ ПРИСТАП ПРИ ВЛОЖУВАЊАТА ВО ЗАЕДНИЦАТА

Вистинскиот успех е возможен и целосен доколку го споделиме со заедницата на која и припаѓаме. Оваа навидум едноставна реченица е една од суштинските одредници и вредности на кои се темели корпора...

7 јули 2018

НАД 26 ИЛЈАДИ ОСНОВЦИ НАУЧИЈА КАКО ДА ГИ ЗАШТИТАТ ЗДРАВЈЕТО, БЕЗБЕДНОСТА И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Околу 8.400 ученици од 112 основни училишта во 17 општини и градови и оваа година се стекнаа со дополнително практично знаење од областа на здравјето и безбедноста. Тоа е главната цел на едукативн...

28 мај 2018

ПОД МОТОТО „САДИМЕ ЉУБОВ“, ВОЛОНТЕРСКА АКЦИЈА НА ЖЕНИТЕ ВО ПИВАРА СКОПЈЕ ЗА ДЕЦАТА ОД СОС ДЕТСКО СЕЛО

И оваа година, жените вработени во Пивара Скопје, на автентичен начин, со волонтерска акција, го одбележаа 8 Март – Меѓународниот ден на жената. Во рамките на оваа акција, која се одржа под мотото...

7 март 2018

РОСА ОТВОРА 3 ШКОЛИ ЗА РОДИТЕЛСТВО ВО ЗДРАВСТВЕНИТЕ ДОМОВИ ВО МАКЕДОНИЈА

 Нов партнерски проект на Пивара Скопје и Министерството за здравство за едукација на идните родители Денес Пивара Скопје и Министерството за здравство го најавија својот најнов проект преку ко...

8 февруари 2018

ПРЕЗЕНТИРАНА ПРВАТА СТУДИЈА ЗА СОЦИО-ЕКОНОМСКОТО ВЛИЈАНИЕ НА ПИВАРА СКОПЈЕ

Повеќе од 44 милиони евра за домашната економија и 21 милион евра во буџетот годишно од Пивара Скопје. Со своето работење Пивара Скопје годишно создава 44,6 милиони евра бруто додадена вредност...

29 ноември 2017

„COCA-COLA АКТИВНА ЗОНА“ И ЗА ГОСТИВАРЦИ

Гостивар од вчера стана дел од големиот проект на Coca-Cola и Пивара Скопје наречен „Coca-Cola Активни зони“. Во доцните попладневни часови, во присуство на голем број граѓани, спортисти, рекреати...

11 август 2017

КУМАНОВО ДОБИ СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНА ЗОНА – ДОНАЦИЈА ОД ПИВАРА СКОПЈЕ И КОМПАНИЈАТА COCA-COLA

Во Куманово официјално беше отворена седмата „Coca-Cola Активна зона“, како продолжение на долгорочниот проект на Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola, за промоција на активниот начин на живот и добр...

24 јули 2017

ПИВАРА СКОПЈЕ И КОМПАНИЈАТА COCA-COLA ОТВОРИЈА АКТИВНА ЗОНА ВО ШТИП

Во Штип е отворена „Coca-Cola Активна зона“, донација од Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola, со што, всушност, започна вториот циклус од долгорочниот проект на Пивара Скопје и компанијата Coca-...

17 јули 2017

СЕМЕЈСТВО СО ИСТОРИЈА: УЧЕСТВУВАЛЕ ВО ПРАВЕЊЕТО НА ЦРЕШОВОТО ТОПЧЕ И БОЧВИ ЗА ПИВАРА СКОПЈЕ

Кога ќе отидете во Крушево, кого и да прашате од старите Крушевчани, секој со гордост во гласот ќе ви раскаже по нешто за своите славни претци од Илинденска епопеја и нивната борба за слобода и оп...

1 август 2016

НАШИТЕ ЛУЃЕ: БОЖИДАР, ЈЕГИШЕ И ЃОКО

  Запознајте ги и другите наши луѓе....

24 декември 2015

“AFTER-WORK” ЗАБАВИ ЗА ЕФИКАСНИ ТИМОВИ

Ако не сите, тогаш дефинитивно најголемиот дел од нас сме многу среќни што секој ден работиме во тимови. Без разлика дали се работи за секторски или меѓусекторски проектен тим, голем дел од работнот...

20 декември 2015

НАШАТА ОПРЕДЕЛБА ДА ЈА ПРОМОВИРАМЕ НЕДЕЛАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА

Создавањето и одржувањето безбедна и здрава работна средина е неразделен, суштински дел од компаниската култура на Пивара Скопје и политиката на развој која ние ја негуваме. Да се сосредоточува вним...

20 декември 2015

НАШАТА СТРАТЕШКА ОПРЕДЕЛБА ЗА СОЛИДАРНОСТ И ХУМАНОСТ

“Секој од нас чувствува дека она што го прави е само една капка во океанот. Но ако не правиме ништо, океанот ќе биде посиромашен за таа една капка.” Мајка Тереза Скопје, 26 август 1910 – Кал...

20 декември 2015

ЖЕНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ПОРАМНОПРАВНИ ВО БИЗНИСОТ ОТКОЛКУ ВО САД

Во Македонија се чувствува како дома, а Македонија веќе одамна ја прифати како дел од големото семејство. По потекло од Орегон, Мишел Османли по ангажманите во неколку македонски компании, како ЕВ...

14 декември 2015

ПИВАРА СКОПЈЕ: 90 ГОДИНИ ПОМИНАА, А НИЕ ШТОТУКУ ПОЧНУВАМЕ!

Големиот број гости и пријатели на Пивара Скопје, овој вторник, во Македонскиот народен театар, беа дел од временската машина која ги однесе на виртуелно патување низ 90 годишната историја, но и кон и...

9 февруари 2015

ЕДУКАЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНИ ШКОЛСКИ ДЕНОВИ

Околу 650 ученици од основните училишта на територијата на општина Аеродром се стекнаа со основни знаења од областа на безбедност и здравје во училишни средини. Тоа беше и основната цел на едукативнит...

21 мај 2014

ПИВАРА СКОПЈЕ СО НАЈДОБРИ ПРАКТИКИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА

Пивара Скопје АД е добитник на годинешната национална награда за најдобра практика во областа на безбедност и здравје при работа. Наградата ја доделуваат Македонското здружение за заштита при работа и...

28 април 2014

НОВО ОСВЕТЛУВАЊЕ ЗА НОВ СЈАЈ НА ЦЕНТАРОТ НА СТРУМИЦА

СКОПСКО - еден од најсилните македонски брендови и дефинитивно најсилниот пивски бренд во земјава, донираше повеќе од 50 стилизирани канделабри кои му дадоа нова естетска вредност на центарот на Струм...

9 јули 2013

ВЕРИФИКАЦИЈА НА ВЛОЖУВАЊАТА ВО ЗАШТИТАТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Пивара Скопје АД доби А – интегрирана еколошка дозвола Пивара Скопје АД ја доби од Министерството за животна средина и просторно планирање А – интегрираната еколошка дозвола со која се потврдува де...

25 јули 2012

COCA-COLA КУП ЗА ПРОМОЦИЈА НА СПОРТСКИОТ ДУХ И АКТИВНИОТ ЖИВОТ КАЈ МЛАДИТЕ

Во пресрет на Европското првенство во фудбал 2012, Пивара Скопје АД, Coca-Cola и проектот „Отворени забавни фудбалски школи“ организираат турнири во фудбал и други спортски активности под заедничка пл...

1 мај 2012

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА СТАНИЦА ЗА БИО ТРЕТМАН НА ВОДИ

Новата постројка е единствена од ваков вид во земјава и регионот. Во изградбата на Станицата, како и во технологијата за нејзино функционирање вложени се речиси 3 милиони евра сопствени средства на ко...

25 октомври 2011

ПОДДРШКА НА ПИВАРА СКОПЈЕ АД ЗА МЛАДИНСКОТО БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ВО ОДБОЈКА НА ПЕСОК

Пивара Скопје АД е меѓу главните спонзори на годинешното Младинско балканско првенство во одбојка на песок за мажи и жени, кое претстојниов викенд, од 12-ти до 14-ти август, се одржува во Штип. „Пи...

9 август 2011

ОБНОВЕН ХОЛАНДСКИОТ ПАРК ВО ОХРИД

Паркот е збогатен со иновативни елементи за одмор и рекреација и со тоа добива нов лик на возбудливо катче за престој и уживање на туристите и жителите на најголемиот туристички центар во земјава. ...

6 мај 2011

Полна чаша на Instagram