Резултати од таг: култура

КОРЕКТНИОТ И ФЕР ОДНОС КОЈ ГО ИМАМЕ СО КУПУВАЧИТЕ И ПОТРОШУВАЧИТЕ Е РЕЗУЛТАТ НА КВАЛИТЕТНА И ПОСТОЈАНА ЕДУКАЦИЈА НА ПРОДАЖНИОТ ТИМ НА ПИВАРА СКОПЈЕ

Љирим Мифтари му се приклучува на тимот на Пивара Скопје во 2002 година и оттогаш неговиот кариерен пат се движи во нагорна линија.  Како Тренер за обука на продажниот тим на Пивара Скопје, постој...

22 ноември 2018

КУЛТУРАТА ВО ПИВАРА СКОПЈЕ НЕ ДОЗВОЛУВА ДА СЕ ЗАГЛАВИШ ВО СВОЈАТА КОМФОРНА ЗОНА И ТЕ ПОТТИКНУВА ДА НАПРЕДУВАШ

Пивара Скопје ги учи вработените на тоа кои се компаниските вредности, да бидат автентични и да ја чувствуваат компанијата како дел од себе, – вели Сашко Митревски, менаџер за одржување, енергетик...

12 октомври 2018

ОХРИДСКО ЛЕТО – УСПЕШНА ПРИКАЗНА ВЕЌЕ 58 ГОДИНИ

Повеќе од 800 уметници од 27 држави од Европа и светот, славни имиња од светската музичка елита и врвни театарски креации, се дел од годинешното 58 издание на најреномираната музичко-сценска манифеста...

31 јули 2018

НА СЕКОЈА УМЕТНОСТ И Е ПОТРЕБНА ИНВЕСТИЦИЈА, ПРИЗНАНИЕ И ИНСПИРАЦИЈА, НО НАЈВАЖНО ОД СÈ Е ПОТРЕБЕН УМЕТНИК – ИНТЕРВЈУ СО ЈАНА ЈАНЕВСКА ТЕРЗИОСКА

Кој е предизвикот за да се основа Фондацијата „Славко Јаневски“? По затворањето на Утрински весник група новинари Звездан Георгиевски, Катерина Богоева, Ерол Ризаов, Манчо Митевски, Љупчо Поп...

25 јули 2018

ПОСВЕТЕНАТА РАБОТА НЕ Е ТЕШКА, ДОКОЛКУ СЕ НАОЃАТЕ НА ТЕРЕНОТ КОЈ ГО САКАТЕ

Фросина Пармаковска овогодинешниот добитник на наградата „Роман на годината“. Дипломирала на катедрата за Општа и компаративна книжевност, а магистрирала на Културолошките студии на Институтот за ...

30 април 2018

ПРАГА – ПОЛНА КРИГЛА ПРИКАЗНИ

Сте биле некогаш во Прага? Кој и да е вашиот одговор, сигурно знаете дека е позната по една од најдобрите драмски и филмски академии во светот, многу врсти на пиво, автентични градби и богата култ...

13 април 2018

УСПЕШНИТЕ ЖЕНИ ВО ПИВАРА СКОПЈЕ СЕ ДОКАЗ ДЕКА НИЕ ЖЕНИТЕ ВО НИШТО НЕ ЗАОСТАНУВАМЕ НА ДЕЛОВЕН ПЛАН ЗАД ПРИПАДНИЦИТЕ НА СПРОТИВНИОТ ПОЛ – ОЉА ГИГОВА – ТИМ ЛИДЕР НА ФАКТУРНО ОДДЕЛЕНИЕ

“Со оглед на фактот дека рано започнав да работам, јас практично растев и созревав како личност во оваа компанија која ја чуствувам како втор дом, а моите колеги Пиварци како второ семејство”- вел...

9 март 2018

ПАТОТ КОН СРЕЌАТА – ГАЛИЧНИК

Ако скршнете од патот накај Маврово, на 15км нагоре по кривините или околку 120км од Скопје, ќе стигнете во едно од најпознатите места во Македонија, Галичник. Ова е место за кое со исконска сила ...

24 јануари 2018

ПИВАРА СКОПЈЕ ДОМАЌИН НА ЕДИНАЕСЕТТОТО ИЗДАНИЕ НА ОКТОБЕРФЕСТ

Единаесеттиот  Октоберфест во организација на Македонско-Германското стопанско здружение  беше отворен на традиционален начин на кој се отвора и Октоберфест во Минхен. Чепот на првото буре со пиво...

29 септември 2017

НИЗ КОЧАНИ И НЕГОВАТА ОКОЛИНА

Ќе се родиш на едно место, мирно и тивко, чисто и топло, место каде сите меѓусебно се познаваат и со насмевка се поздравуваат, место каде дури и штрковите секогаш се враќаат за да ги направат свои...

15 септември 2017

ПРОДОЛЖУВА ПОДДРШКАТА НА ПИВАРА СКОПЈЕ ЗА СОЧУВУВАЊЕ НА АВТЕНТИЧНАТА КУЛТУРНА ТРАДИЦИЈА

Пивара Скопје и нејзините брендови и оваа година, традиционално, се нераскинлив дел од најпознатата македонска свадба, која викендов по 44-ти пат се одржува во неповторливиот амбиент на живописнио...

14 јули 2017

ПИВАРА СКОПЈЕ ЌЕ ГО ПОТВРДУВА СВОЈОТ ОДРЖЛИВ И ОДГОВОРЕН БИЗНИС МОДЕЛ И ВО НАРЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ

Во период кога сентименталната македонска јавност конечно прифати и се навикна дека раководител на „најдоброто од Македонија“ (Пивара Скопје) може да биде и странец, од корпорацијата „ Coca-Cola H...

20 февруари 2017

КОГА ПАТОТ ДО ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО ПОМИНУВА НИЗ СТРАНСТВО

“Ако сте доволно среќни да живеете во Париз како млад човек, каде и да одите до крајот на животот, тој ќе остане со вас, Париз е подвижен празник” – Ернест Хеминхгвеј Дали некогаш сте патувале ...

17 февруари 2017

ГОСТИ ВАР ? ВАР ВАР !

Гостивар е град со богата историја и култура. Град  на кој се наоѓа почетокот на течението на најголемата река во нашата држава Вардар, изворот Вруток, опколен со двете најубави планини Шар Планин...

23 јануари 2017

100 ШЕФОВИ НА КУЈНИ НА ПРВИОТ МЕЃУНАРОДЕН ГАСТРОНОМСКИ НАТПРЕВАР ВО МАКЕДОНИЈА

Денес и утре во Скопје, во организација на ГАСТРО МАК - Македонската асоцијација на готвачи и членка на Светската асоцијација на шефови на кујни, на Скопскиот саем се одржува  Интернационален гаст...

18 октомври 2016

ПИВАРА СКОПЈЕ ГО ПОТВРДУВА СВОЈОТ ОДРЖЛИВ И ОДГОВОРЕН БИЗНИС МОДЕЛ

Пивара Скопје и оваа година со голема посветеност се приклучи кон одбележувањето на Светскиот ден на одговорна консумација на пиво – 16 септември. Иницијативата за ваков ден на кој на глобално ниво...

16 септември 2016

ВО ВОЗЕЊЕТО НЕМА ПОБЕДА ИЛИ ПОРАЗ, НАЈГОЛЕМАТА ПОБЕДА Е ДА БИДЕШ ОДГОВОРЕН И УМЕРЕН ЗА ДА СТИГНЕШ ЖИВ ДО ЦЕЛТА

На поканата за интервју за Полна Чаша, новиот идол на младите генерации автомобилскиот првак со 10 национални шампионски титули на домашните првенства и двократен Европски шампион на ридски патеки...

15 септември 2016

ПИВАРА СКОПЈЕ И ГАЛИЧКА СВАДБА – НЕРАСКИНЛИВА ВРСКА НА ДВЕ АВТЕНТИЧНИ ПРИКАЗНИ

И годинава, Пивара Скопје и нејзините брендoви се нераскинлив дел од „Галичка свадба“ – еден од најавтентичните културни настани во земјава и пошироко. За да може оваа уникатна традиција да продолжи, ...

19 јули 2016

ПИВАРА СКОПЈЕ И ГАЛИЧКА СВАДБА – НЕРАСКИНЛИВА ВРСКА НА ДВЕ АВТЕНТИЧНИ ПРИКАЗНИ

И годинава, Пивара Скопје и нејзините брендoви се нераскинлив дел од „Галичка свадба“ – еден од најавтентичните културни настани во земјава и пошироко. За да може оваа уникатна традиција да продол...

14 јули 2016

ОХРИДСКО ЛЕТО И ПИВАРА СКОПЈЕ, ПРИЈАТЕЛСТВО КОЕ СЕ НЕГУВА СО ДЕЦЕНИИ

Во Охрид, градот низ кој поминува најголемата културна артерија во Македонија и кој најдобро ја претставува целата наша култура и духовно наследство, веќе 55 години се случува еден настан кој креати...

10 јули 2016

ЗАШТЕДАТА НА ЕНЕРГИЈА КАКО ДЕЛ ОД СЕКОЈДНЕВНОТО ОДНЕСУВАЊЕ

Пивара Скопје е компанија која се води од принципите на општествена одговорност и одржлив развој во сите сегменти на своето работење, при што една од областите на кои особено се фокусираме е заштита...

23 декември 2015

МЛАДОЖЕНЕЦОТ И НЕВЕСТАТА ОД ГАЛИЧКА СВАДБА НА ТРАДИЦИОНАЛНА ПОСЕТА ВО ПИВАРА СКОПЈЕ

„Низ прстен те гледам, во срце да ти влезам“, зборови кажани од невестата додека гледа низ прстенот и ги споделува чувствата со љубовта на својот живот. Зборови кои со децении се нераскинлив дел од ...

20 декември 2015

ОДНОСИ СО ЈАВНОСТА И КОМУНИКАЦИЈА

Тимот за јавни работи и комуникации го поддржува одржливиот деловен раст на Пивара Скопје преку влијаење и обликување на мислењето на сите засегнати страни. Тоа значи ефикасни комуникации со државните...

17 декември 2015

ВКУСОТ НА МАКЕДОНИЈА

Дел од нашата многувековна култура е уметноста која ја создаваме во кујната, уметност во која уживаме со огромен апетит. Македонија може да се гордее со традиционалната кујна создадена како оригинал...

16 декември 2015

УМЕТНОСТ И ПИВO – AВТЕНТИЧЕН СПОЈ НА МАКЕДОНСКО СЛИКАРСТВО И УМЕТНОСТ НА ПРАВЕЊЕ ПИВО

За еден страстен љубител на ликовната уметност нема поголема привилегија од таа да застане очи в очи со делата на некои од најзначајните сликари. А уште кога ќе ја добиеш можноста да бидеш непосре...

14 декември 2015

СРЕЌНА СУМ ШТО ИМАМ РАБОТА КОЈА ПРЕМНОГУ ЈА САКАМ

Приказната на Мими Поп Алексова отскокнува од оние вообичаени приказни за успешни балерини кои уште како малечки сонувале да „лебдат“ над сцената на прсти. Но тоа не значи дека таа сега не ја сака...

14 декември 2015

КАМПАЊА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ПАТИШТАТА

За секој живот постои лична, но и колективна одговорност - ова не е само напишана изрека која некаде ќе ја прочитате или некој ќе ви ја каже, туку порака која треба сите да ја земеме со голема одгов...

10 декември 2015

КАКО ДО УСПЕШНА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КАРИЕРА?

Димитар Андонов е вработен во The Coca-Cola Company како главен менаџер на франшиза одговорен за српскиот, црногорскиот, македонскиот и косовскиот пазар. Во The Coca-Cola Company е веќе 16 години ...

10 декември 2015

“МАКЕДОНСКОТО СРЦЕ ЧУКА ВО 7/8” Е МУЗИЧКА ПОСВЕТА ЗА НАШАТА ЗЕМЈА

Задачата да смислиш вовед за интервју со Гарабет Тавитјан е истовремено лесна, но и многу тешка обврска. Лесна затоа што комуникацијата со него тече толку мазно, што мислиш дека го познаваш цел жи...

3 декември 2015

ЗОШТО ДА РАБОТИТЕ КАЈ НАС

Причини зошто да работите кај нас Повеќе од девет декади приказната за Пивара Скопје се создава со огромни напори, знаење, искуство, љубов и визија на тимот составен од високомотивирани, лојални и ...

27 октомври 2015

ПИВАРА СКОПЈЕ СО ДОНАЦИЈА ЗА ШКОЛАТА НА МЛАДИ ЛИДЕРИ

Во Охрид, од 17-ти до 28-ми Август, под покровителство на Претседателот на РМ, Ѓорѓе Иванов, се одржa Школата за млади лидери на која учествуваа 44 учесници и 20 предавачи од Македонија, Европа, САД, ...

25 август 2015

ЗАВРШИ ГОДИНЕШНОТО ОХРИДСКО ЛЕТО

После 40 дневната богата културна понуда, на отворената сцена Долни Сарај, со церемонијалното гаснење на фестивалскиот оган, беше спуштена завесата на јубилејното, 55-то „Охридско лето“. Честа да го з...

20 јули 2015

ПИВАРА СКОПЈЕ СО ТРАДИЦИОНАЛНА ПОДДРШКА НА ГАЛИЧКА СВАДБА

Овогодишното, 42-ро издание на Галичка свадба традиционално се одржа на Петровден (11-ти јули, 2015) во Галичник каде на едно место дојдоа илјадници посетители од земјава и странство, кои одново беа с...

11 јули 2015

„УМЕТНОСТ И ПИВО“ – УНИКАТНА ИЗЛОЖБА НА ПИВАРА СКОПЈЕ АВТЕНТИЧЕН СПОЈ НА МАКЕДОНСКО СЛИКАРСТВО И УМЕТНОСТ НА ПРАВЕЊЕ ПИВО

Како сведоштво на 90 годишното наследство, „Пивара Скопје“ направи уникатен спој помеѓу најпознатите репрезенти на современата ликовната уметност од Македонија и уметноста на правење пиво. За првпат в...

9 јуни 2015

ПИВАРА СКОПЈЕ: 90 ГОДИНИ ПОМИНАА, А НИЕ ШТОТУКУ ПОЧНУВАМЕ!

Големиот број гости и пријатели на Пивара Скопје, овој вторник, во Македонскиот народен театар, беа дел од временската машина која ги однесе на виртуелно патување низ 90 годишната историја, но и кон и...

9 февруари 2015

ДОНАЦИЈА НА СКОПСКО ЗА МЛАДИТЕ МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ

Првата музичка фестивалска вечер од годинешниот „Струмица опен фестивал“ ја отворија Пивара Скопје и СКОПСКО со донација за набавка на инструменти за основното музичко училиште од овој град, кое уште ...

15 август 2014

ЕДЕН Е ГАЛИЧНИК, ЕДНО Е СКОПСКО!

И годинава, 41-ва по ред, СКОПСКО е нераскинлив дел од „Галичка свадба“ – единствената културно-сценска манифестација од ваков вид во земјава и пошироко Добро е познато дека ниедна прослава, а посе...

12 јули 2014

СКОПСКО И ГАЛИЧКА СВАДБА – СПОЈ НА ДВЕ АВТЕНТИЧНИ ПРИКАЗНИ И ТРАДИЦИИ

Галичките свадбари и посетителите на единствената културно-сценска манифестација од ваков вид на овие простори и оваа година ќе наздрават со СКОПСКО Покрај финансиската поддршка за организацијата на ...

5 јули 2013

НОВО СВЕТСКО ПРИЗНАНИЕ ЗА КВАЛИТЕТОТ НА СКОПСКО

Празник за сите страсни љубители на пивото СКОПСКО e годинешен добитник на 4 златни медали од Институтот за селекција на квалитет “Monde selection”, една од најрепрезентативните организации за пров...

20 јуни 2013

СКОПСКО СО СПЕЦИЈАЛЕН ПОДАРОК ЗА ГАЛИЧКА СВАДБА

По повод 50-годишниот јубилеј Во пресрет на одржувањето на педесеттата јубилејна Галичка свадба, која традиционално се одржува во истоименото печалбарско село, Пивара Скопје АД и СКОПСКО одново го по...

16 јули 2012

ЕДНОДНЕВЕН НАСТАН ПОСВЕТЕН НА СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА

Во пресрет на 28 Април - Меѓународниот ден за безбедност и здравје при работа, во Пивара Скопје АД беше организиран целодневен настан на кој преку учество воедукативен квиз, показни вежби и специјализ...

27 април 2012

СКОПСКО ОФИЦИЈАЛЕН ПИЈАЛАК НА СКОПЈЕ JAZZ ФЕСТИВАЛ

Вкусот на сиот тој џез СКОПСКО е пиво за сите оние кои се горди на своите корени. За оние кои ја познаваат и почитуваат традицијата на својата земја но во исто време се  отворени и кон светот. Во с...

17 октомври 2011

СКОПСКО ДЕЛ ОД УНИКАТНАТА ТРАДИЦИЈА

Пивара Скопје АД и СКОПСКО и оваа година се неодвоив дел од оригиналните и неповторливи свадбарски обичаи и ритуали на Галичката свадба – единствена културно-сценска манифестација од ваков вид на овие...

20 јули 2011

ПИВАРА СКОПЈЕ АД ВЛОЖУВА ВО ЗДРАВЈЕТО И ЗАШТИТАТА ПРИ РАБОТА

Одбележан 28 Април – Меѓународниот ден на здравје и заштита при работа Пивара Скопје АД е меѓу првите македонски компании која го има воведено и работи според меѓународниот стандард за здравје и зашт...

28 април 2011

СКОПСКО, НАШЕТО НАЈДОБРО, ВЕ ПОКАНУВА НА АКУСТИЧЕН КОНЦЕРТ НА РОК ГРУПАТА „АРЕА“

СКОПСКО ја продoлжува својата поддршка на вистинските национални вредности, со особено залагање за нивно издигнување и популаризација. Во таа насока, СКОПСКО Ви го претставува концертот на македонскат...

8 октомври 2010

СКОПСКО – ГЕНЕРАЛЕН СПОНЗОР НА ПИВОЛЕНД 2010

Вкусот на урбаната забава Спој на добра музика и квалитетно пиво Од 15-ти до 19-ти септември тврдината Кале и старата скопска чаршија стануваат центар на светот за љубителите на пивото и добрата заба...

14 септември 2010

ОХРИД ПИВО ФЕСТ – УРБАНА ЗАБАВА СО КВАЛИТЕТНО ПИВО И БОГАТ МУЗИЧКИ ИЗБОР

Збогатување на охридската туристичка понуда Од 30-ти јули до први август годинава на Билјанини извори во Охрид за прв пат ќе се одржи Охрид пиво фест во организација на „Урбан денс“. Богатата музич...

30 јули 2010

ПАТУВАЊЕ НИЗ ВРЕМЕТО СО СКОПСКО 2009 КАЛЕНДАРОТ

Во пресрет на 85 годишниот јубилеј Најпознатиот македонски бренд СКОПСКО ја продолжува востановената традиција на комуникација со јавноста и консументите и промовирање на најдоброто од Македонија. ...

2 јуни 2009

Полна чаша на Instagram