Резултати од таг: награди

ДАН ТИМОТИН ЈА ПРЕЗЕДЕ ФУНКЦИЈАТА ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА ПИВАРА СКОПЈЕ

Од 1. март 2019 нов генерален директор на Пивара Скопје е Дан Тимотин. Тој на оваа функција доаѓа по Владимир Косијер, кој заминува на нова раководна позиција во системот на Coca-Cola HBC, како ме...

4 март 2019

Награда за долгогодишен придонес во постигнување на глобалните цели за одржлив развој

Наградата ја додели Обединети нации Наградата е доделена во 2019...

28 февруари 2019

Награда за корпоративно волонтирање за 2018

Наградата ја додели Советот за волонтерство на Општина Битола Наградата е доделена во 2018...

16 декември 2018

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО АНДРИЈАНА ЦВЕТКОВИЌ, АМБАСАДОР: БЕВ ПРВАТА ЕВРОПЕЈКА ШТО ВО ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ ДОКТОРИРА НА НАЈДОБРИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ФИЛМ ВО ЈАПОНИЈА

Уште во 2003 имав теза дека дигиталната технологија ќе ја замени аналогната, и тоа се случи, иако кога ја пишував тезата наидував на огромен отпор и негирање од филмската фела и моите професори. С...

30 август 2018

“КОГА БЕВ СТУДЕНТ” СО АЛЕКСАНДАР ПОПОВСКИ, РЕЖИСЕР: ДВА ПАТИ МЕ ОДБИЈА НА ГЛУМА. ПРОДАВАВ „МЛАД БОРЕЦ“ И ЛЕПЕВ ПЛАКАТИ ЗА ДОМ ЗА МЛАДИ

Унковски нѐ учеше дека секој од колегите мора да коментираме еден за друг за сработеното. А имавме право да зборуваме и за него. Се сеќавам дека еднаш го „растуривме“ комплетно. Тоа беше претстава...

27 јуни 2018

Признание за поддршка на ромската заедница

Признанието го додели Владата на Република Македонија Пизнанието е доделено во 2018...

1 јуни 2018

Признание за поддршка во развојот на спортот во Македонија.

Признанието го доделија новинари од Југоисточна Европа. Признанието е доделено во 2018...

1 јуни 2018

Признание на ПАКОМАК, Пивара Скопје и Холандска Амбасада за успешно спроведена општествено одговорна практика

Признанието го додели Министерство за економија и Координативното тело за општествена одговорност на претпријатија Признанието е доделено во 2018...

1 јуни 2018

Благодарница за поддршка на „Меѓународната обука за млади лидери“

Благодарницата ја додели – Претседателот на државата Благодарницата е доделена во 2018...

1 јуни 2018

Благодарница за континуирана едукација на младите

Благодарницата ја додели – Студентска организација АЛУМНИ Благодарницата е доделена во 2017...

1 јуни 2018

Благодарница за поддршка и јакнење на младите во општеството за 2016 година

Благодарницата ја додели – Претседателот на државата Благодарницата е доделена во 2017...

1 јуни 2018

“КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО АНДРИЈАНА ЈАНЕВСКА: ПРОФЕСОРИТЕ ОД ФМУ МЕ НАПРАВИЈА КОМПЛЕТЕН МУЗИЧАР.

За да станете професионален виолинист, буквално од бебе треба да почнете да вежбате. Ние го немавме тој луксуз „да ни текне“ во средно, еј, ај ќе станеме музичари. Не, некои професии бараат да им ...

4 мај 2018

ВЛАДИМИР КОСИЈЕР – НОВ ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА ПИВАРА СКОПЈЕ

Од 1. мај 2018-та функцијата генерален директор на Пивара Скопје ќе ја извршува Владимир Косијер. Тој на оваа позиција доаѓа по Јован Радосављевиќ, кој со оваа редовна организациска промена е унап...

17 април 2018

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО МИЛЧО МАНЧЕВСКИ: ПРОФЕСОРКА ОД СРЕДНО МИ ЈА ДАДЕ ИДЕЈАТА ЗА РЕЖИЈА

"Се дружев со колегите, постојано бевме заедно ние, студентите на филмската академија. На журки пуштавме материјали од нашите филмови, бевме цимери, некои дури и спиеја на академија. Бев прилично ...

30 август 2017

Признание за волонтеризам на вработени за 2016 година

Признанието го додели: Црвен Крст на Град Скопје Признанието е доделено во 2017...

31 јануари 2017

Јубилејно признание за континуирана и долгогодишна поддршка на СОС Детско Село Македонија

Признанието го додели: СОС Детско Село Македонија Признанието е доделено во 2017...

31 јануари 2017

НАГРАДА „ЗЛАТНА МОНЕТА“ ЗА КОМПАНИЈА БРЕНД СО НАЈВИСОКА КОРПОРАТИВНА РЕПУТАЦИЈА

Наградата ја додели: Сојуз на стопански комори на Македонија Наградата е доделена во 2016...

4 ноември 2016

Признание за особен придонес во стопанството и за севкупниот развој на локалната заедница

Признанието го додели: општина Гази Баба Признанието е доделено во 2016...

4 ноември 2016

HEINЕKEN ПРОГЛАСЕН ЗА КРЕАТИВЕН МАРКЕТЕР НА ГОДИНАТА ОД „CANNES LIONS“ 2015

Меѓународниот фестивал на креативноста Cannes Lions објави дека за 2015 HEINEKEN е награден за креативен маркетер на годината.  Признанието ги наградува оние  компании кои се разликуваат со инспирир...

17 декември 2015

Наградата ја додели:  Coca-Cola HBC Наградата е доделена во 2015...

7 декември 2014

Национална награда за најдобри практики од областа на безбедноста и здравјето при работа

Наградата ја доделува: Македонско здружение за заштита при работа и Меѓународната организација на трудот Наградата е доделена во 2014...

7 декември 2013

Национална награда за Инвестирање во Заедницата за Програмата за развој на младите

Признанието го додели: Национално координативно тело за Корпоративна општествена одговорност ко-финансирано од  Европската Унија и имплементирано од Министерството за Економија Наградата е доделена...

7 декември 2011

Трофеј за Висок квалитет на СКОПСКО и 4 златни медали за квалитет на СКОПСКО

Наградата ја додели: Институтот за селекција на квалитет “Monde selection” во Брисел Наградата е доделена во 2010...

7 декември 2010

Полна чаша на Instagram