Резултати од таг: пијалак

ПИВАРА СКОПЈЕ ДОМАЌИН НА ДВАНАЕСЕТТОТО ИЗДАНИЕ НА ОКТОБЕРФЕСТ

Дванаесеттиот Октоберфест во организација на Македонско-Германското стопанско здружение вчера беше отворен на традиционален начин на кој се отвора и Октоберфест во Минхен. Чепот на првото буре со ...

5 октомври 2018

ПИВАРА СКОПЈЕ ДОМАЌИН НА ЕДИНАЕСЕТТОТО ИЗДАНИЕ НА ОКТОБЕРФЕСТ

Единаесеттиот  Октоберфест во организација на Македонско-Германското стопанско здружение  беше отворен на традиционален начин на кој се отвора и Октоберфест во Минхен. Чепот на првото буре со пиво...

29 септември 2017

СЕКОЈА ХРАНА ИМА СВОЈ ПАР МЕЃУ ПИЈАЛАЦИТЕ, НО ПИВОТО Е ПОСЕБНО, ТОА МОЖЕ ДА СЕ КОМБИНИРА СО СЕКОЕ ЈАДЕЊЕ

Велат, храната е дар од боговите. Но, храната е всушност дар од големите мајстори на кујната. На првиот интернационален гастрономски натпревар кој се одржа во Скопје, имавме можност да го запознае...

23 ноември 2016

ПРИКАЗНАТА ЗА RADLER

Што се крие зад името? Мешањето на пивото со други вкусови нема долга традиција на македонскиот пивски пазар, меѓутоа не може да се негира фактот дека долгите топли летни ноќи се совршени за освежу...

20 декември 2015

COCA-COLA ZERO, ВИСТИНСКИ COCA-COLA ВКУС, A НУЛА ШЕЌЕР

Иновација од Пивара Скопје АД на македонскиот пазар Пивара Скопје АД ја донесе на македонскиот пазар Coca-Cola Zero – светскиот хит меѓу безалкохолните пијалаци. Со почетокот на производство на Coca...

10 март 2013

СКОПСКО ОФИЦИЈАЛЕН ПИЈАЛАК НА СКОПЈЕ JAZZ ФЕСТИВАЛ

Вкусот на сиот тој џез СКОПСКО е пиво за сите оние кои се горди на своите корени. За оние кои ја познаваат и почитуваат традицијата на својата земја но во исто време се  отворени и кон светот. Во с...

17 октомври 2011

Полна чаша на Instagram