Резултати од таг: посветеност

EДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ПИВАРА СКОПЈЕ ВЕ ПОКАНУВА НА 34-ТАТА ОБУКА „ВЕШТИНИ ЗА УСПЕХ“

Што ќе научам? Преку конкретни чекори, интерактивни дискусии и преку размислувања во поглед на вештините за живот и вештините за водење бизнис, обуката „Вештини за успех” е создадена за да потт...

20 јуни 2019

ПОСВЕТЕНОСТА НА РАБОТАТА Е КЛУЧ ЗА УСПЕХ

Основен предизвик со кој се соочуваме секој работен ден е да обезбедиме постојан квалитет на нашите производи, а потрошувачите од нас тоа и го очекуваат и заслужуваат тоа да го добијат во секое на...

7 јуни 2019

ВРАБОТЕНИТЕ ОД ПИВАРА СКОПЈЕ НА ЗАЕДНИЧКО КНИЖЕВНО МАТИНЕ СО МЛАДИТЕ ОД СОС ДЕТСКО СЕЛО

Вработените од Пивара Скопје и младите од СОС Детско Село на заедничко дружење со низа активности го одбележаа годинешниот Меѓународен ден на жената – 8-ми Mарт. „Среќни сме што повторно имаме ...

8 март 2019

ПОСТАВЕНО Е ШЕСТОТО COCA-COLA ПАРКИРАЛИШТЕ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ ВО СКОПЈЕ

Забележувајќи дека велосипедот станува потреба како најефикасно превозно средство, коe ja намалува загаденоста на воздухот и животната средина, Пивара Скопје сака да го поддржи здравиот начин на живот...

3 август 2018

НА СЕКОЈА УМЕТНОСТ И Е ПОТРЕБНА ИНВЕСТИЦИЈА, ПРИЗНАНИЕ И ИНСПИРАЦИЈА, НО НАЈВАЖНО ОД СÈ Е ПОТРЕБЕН УМЕТНИК – ИНТЕРВЈУ СО ЈАНА ЈАНЕВСКА ТЕРЗИОСКА

Кој е предизвикот за да се основа Фондацијата „Славко Јаневски“? По затворањето на Утрински весник група новинари Звездан Георгиевски, Катерина Богоева, Ерол Ризаов, Манчо Митевски, Љупчо Поп...

25 јули 2018

ПРИЗНАНИЕТО ЗА НАЈДОБАР РАБОТНИК ВО ПИВАРА СКОПЈЕ СЕ ДОЛЖИ НА ДИСЦИПЛИНАТА, ПОСВЕТЕНОСТА НА РАБОТАТА И РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ ПРЕКУ РАЗГОВОР

"Во Пивара Скопје научив што е ред, работа, дисциплина и одлични меѓучовечки односи кои во голема мера ми помогнаа во секојдневниот живот. За да бидете успешни треба да ги имате сите добри особини...

18 јуни 2018

ИНВЕСТИРАЊЕТО ВО ПРОФЕСИОНАЛНИОТ РАЗВОЈ НА ВРАБОТЕНИТЕ Е НАШ ПРИОРИТЕТ

Глобалните системи со своите стандарди, процеси и постојано усовршување на начините на работа ни помагаат успешно да го контролираме и да го одржиме највисокото ниво во нашето работење и да ги спр...

23 мај 2018

СКОПСКО НЕФИЛТРИРАНО – НОВИНА ОД ПИВАРА СКОПЈЕ ЗА ПИВСКИТЕ СЛАДОКУСЦИ

Пивара Скопје на пазарот го лансираше својот најнов пивски бренд - оригиналното СКОПСКО Нефилтрирано пиво. Оваа нова екстензија на СКОПСКО, создадена според вкусовите на консументите, претставува уште...

18 мај 2018

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО ДУКЕ БОЈАЏИЕВ: ТРЕБАШЕ ДА ЗАВРШАМ МЕДИЦИНА, ЗА ДА СЕ ПРОНАЈДАМ КАКО МУЗИЧАР

Во мојата професија никој никогаш не ме прашал што сум студирал, ниту пак какви оценки сум имал, туку колкаво е моето искуство, кои се резултатите од мојата работа. Книгите ти даваат само информац...

16 мај 2018

“КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО АНДРИЈАНА ЈАНЕВСКА: ПРОФЕСОРИТЕ ОД ФМУ МЕ НАПРАВИЈА КОМПЛЕТЕН МУЗИЧАР.

За да станете професионален виолинист, буквално од бебе треба да почнете да вежбате. Ние го немавме тој луксуз „да ни текне“ во средно, еј, ај ќе станеме музичари. Не, некои професии бараат да им ...

4 мај 2018

НОВА ЗАЕДНИЧКА ВОЛОНТЕРСКА ЕКО–АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА КЕЈОТ НА ВАРДАР

Во организација на Пивара Скопје, Амбасадата на Кралството Холандија и компанијата Пакомак, годинава повторно се исчистени патеките и бреговите од двете страни на реката Вардар во централното град...

26 април 2018

АЕРИАЛ СЛИНГ- СПОЈ НА ТАНЦ, АКРОБАТИКА И СПОРТ

  Aerial Sling е млада, атрактивна и помалку позната дисциплина. Тоа е танц, акробатика и спорт за кој ви е потребно желба и специјализирано платно. Вежбите се изведуваат во воздух со помо...

6 април 2018

НАШЕТО ПРАКТИКАНТСКО ИСКУСТВО ВО ПИВАРА СКОПЈЕ

По цели два месеци поминати во Пивара Скопје, си заминавме побогати за едно големо искуство. И двајцата бевме практиканти во Секторот за односи со јавност и комуникации под менторство на Менаџерот...

19 октомври 2017

ВОЛОНТЕРСКА АКЦИЈА НА ЖЕНИТЕ ОД ПИВАРА СКОПЈЕ ВО СОС ДЕТСКО СЕЛО

Имајќи ја како мотив моќта на жената во современото општество, а уште повеќе, улогата на жените вработени во Пивара Скопје кои редовно ги поддржуваат општествено одговорните проекти на компанијата, во...

8 март 2017

ГОТВЕЊЕТО НАЈДОБРО СЕ УЧИ СО МЕНТОРСТВО

Денес ви го претставуваме мастер шеф Здравко Крњајиќ од Словенија, Претседател на асоцијацијата на мастер шефови на Словенија. Имавме можност да го запознаеме на првиот интернационален гастрономск...

14 декември 2016

МАРКЕТИНГ-АГЕНЦИИТЕ МОРА ДА „ДИШАТ“ СО БРЕНДОТ

Јавноста ја познава како новиот директор на маркетинг-агенцијата „Меккен“ во Скопје,  колегите ја опишуваат како позитивна и ведра личност, а клиентите како професионалец со кого е задоволство да ...

24 јануари 2016

РАКОМЕТОТ БАРА ЖРТВА, НО УСПЕВАМ ДА ВОСПОСТАВАМ БАЛАНС

„Балерина со големина на мечка. Одличен играч.” Со овие зборови познатиот спортски коментатор на ЕХФ Том‘О Бранагејн го опиша нашиот Стојанче Стоилов, гледајќи како одлично се справува со противни...

30 декември 2015

НАМАЛУВАЊЕ НА ЕМИСИИТЕ НА CO2 ВО ПРОИЗВОДСТВОТО

Јаглеродниот диоксид (CO2) е главниот стакленички гас кој се испушта како резултат на човековите активности. Овој гас е природно присутен во атмосферата како дел од јаглеродниот циклус на Земјата, м...

22 декември 2015

“AFTER-WORK” ЗАБАВИ ЗА ЕФИКАСНИ ТИМОВИ

Ако не сите, тогаш дефинитивно најголемиот дел од нас сме многу среќни што секој ден работиме во тимови. Без разлика дали се работи за секторски или меѓусекторски проектен тим, голем дел од работнот...

20 декември 2015

НАШАТА ОПРЕДЕЛБА ДА ЈА ПРОМОВИРАМЕ НЕДЕЛАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА

Создавањето и одржувањето безбедна и здрава работна средина е неразделен, суштински дел од компаниската култура на Пивара Скопје и политиката на развој која ние ја негуваме. Да се сосредоточува вним...

20 декември 2015

ПИВАРА СКОПЈЕ СО ЕДУКАЦИЈА ЗА ЗДРАВИ И БЕЗБЕДНИ ШКОЛСКИ ДЕНОВИ

Кога некој ќе ме праша кој од многуте значајни проекти за Пивара Скопје во кои бев вклучен во мојата 14-годишна кариера ме прави посебно горд, дефинитивно би рекол проектот за „Едукација за здрави и...

20 декември 2015

ЖЕНИ ВО БИЗНИСОТ: БИЛЈАНА СМИЛЈКОВСКА, СЕНИОР-МЕНАЏЕР ВО СИНЏИРОТ НА СНАБДУВАЊЕ НА COCA-COLA HBC

Во модерното општество, жените располагаат со еднаков избор во однос на професијата и животот како и мажите. Голем дел од нив ја искористија таа можност и се докажаа како успешни лидери на секое нив...

20 декември 2015

НАШАТА СТРАТЕШКА ОПРЕДЕЛБА ЗА СОЛИДАРНОСТ И ХУМАНОСТ

“Секој од нас чувствува дека она што го прави е само една капка во океанот. Но ако не правиме ништо, океанот ќе биде посиромашен за таа една капка.” Мајка Тереза Скопје, 26 август 1910 – Кал...

20 декември 2015

КВАЛИТЕТОТ Е НАШАТА ДВИЖЕЧКА СИЛА

Што подразбира квалитетот во компанијата Пивара Скопје? Една од главните движечки сили на нашата компанија е квалитетот. И кога велам квалитет, не мислам само на квалитетот на нашите производи, тук...

17 декември 2015

СРЕЌНА СУМ ШТО ИМАМ РАБОТА КОЈА ПРЕМНОГУ ЈА САКАМ

Приказната на Мими Поп Алексова отскокнува од оние вообичаени приказни за успешни балерини кои уште како малечки сонувале да „лебдат“ над сцената на прсти. Но тоа не значи дека таа сега не ја сака...

14 декември 2015

ПРАВИМЕ СÈ ДА ОБЕЗБЕДИМЕ ЗДРАВИ И БЕЗБЕДНИ ШКОЛСКИ ДЕНОВИ

И во 2015 година, поточно на Меѓународниот ден за безбедност и здравје при работа (28 април), Пивара Скопје продолжи со реализација на проектот преку кој 1.500 ученици беа едуцирани за здравјето и...

14 декември 2015

НОВИ АМБИЦИОЗНИ ПЛАНОВИ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ОД COCA-COLA HBC И ПИВАРА СКОПЈЕ

Пивара Скопје, како заедничко вложување на Coca-Cola HBC и Heineken, останува посветена на својата агенда за одржливост во насока на поттикнување одржлив раст и развој. Компанијата во целост е усоглас...

9 декември 2015

БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО ПРИ РАБОТА ОСТАНУВААТ ВРВЕН ПРИОРИТЕТ

Безбедноста и здравјето при работа се еден од врвните приоритети на Пивара Скопје АД. Како водечка компанија во индустријата за пијалаци во земјава, Пивара Скопје АД во континуитет инвестира во имплем...

9 јуни 2013

СКОПСКО RADLER ЗА СОВРШЕНО ОСВЕЖУВАЊЕ

Пивара Скопје АД за првпат на македонскиот пазар лансира освежителен пијалак кој претставува совршен спој на пиво и сок од лимон. СКОПСКО Radler е помладиот “брат” на супериорното СКОПСКО и претста...

3 септември 2012

ВКУСОТ НА МАКЕДОНИЈА ДОБИ НОВ ИЗГЛЕД

СКОПСКО во ново стаклено шише од 0,33л Следејќи ги стандардите и современите трендови Пивара Скопје АД го менува визуелниот идентитет на водечкиот бренд во своето портфолио – СКОПСКО. Дизајнот на н...

20 август 2012

ВЕРИФИКАЦИЈА НА ВЛОЖУВАЊАТА ВО ЗАШТИТАТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Пивара Скопје АД доби А – интегрирана еколошка дозвола Пивара Скопје АД ја доби од Министерството за животна средина и просторно планирање А – интегрираната еколошка дозвола со која се потврдува де...

25 јули 2012

COCA-COLA КУП ЗА ПРОМОЦИЈА НА СПОРТСКИОТ ДУХ И АКТИВНИОТ ЖИВОТ КАЈ МЛАДИТЕ

Во пресрет на Европското првенство во фудбал 2012, Пивара Скопје АД, Coca-Cola и проектот „Отворени забавни фудбалски школи“ организираат турнири во фудбал и други спортски активности под заедничка пл...

1 мај 2012

СКОПСКО RADLER ЗА СОВРШЕНО ОСВЕЖУВАЊЕ

Пивара Скопје АД за првпат на македонскиот пазар лансира освежителен пијалак кој претставува совршен спој на пиво и сок од лимон. СКОПСКО Radler е помладиот “брат” на супериорното СКОПСКО и претста...

9 март 2012

МАКЕДОНИЈА НАЈВИСОКО РАНГИРАНА ВО СВЕТОТ ЗА КВАЛИТЕТОТ НА COCA-COLA ПРОИЗВОДИТЕ

Претставниците на Coca-Cola компанијата и дадоа признание на Пивара Скопје АД за постигнат најдобар индекс за квалитет на производите во светот за 2008 година Скопје, 16 јуни 2009 – Пивара Скопје А...

16 јуни 2009

СКОПСКО МУ ПОСАКА ДОБРЕДОЈДЕ НА СВОЈОТ ВРСНИК АЗНАВУР

Легендата на француските шансони Шарл Азнавур беше пречекан во земјава со најдоброто од Македонија. Специјалниот гостин доби и специјално јубилејно издание на СКОПСКО кое исто како и Азнавур годинава ...

2 јуни 2009

Полна чаша на Instagram