Резултати од таг: празници

УШТЕ ЕДНА ВОЛОНТЕРСКА АКЦИЈА НА ВРАБОТЕНИТЕ ОД ПИВАРА СКОПЈЕ ВО СОС ДЕТСКО СЕЛО

Во екот на новогодишната магија за споделување радост и среќа со најмилите, жените вработени во Пивара Скопје повторно го посетија СОС Детско Село Македонија. На заедничкото дружење, децата од СОС...

27 декември 2018

ИСКОРИСТЕТЕ ГИ ПРАЗНИЦИТЕ ЗА ПОУСПЕШЕН СТАРТ НА НОВАТА ГОДИНА

Новогодишните празници, заедно со еуфоричните денови пред нив, како и мрзоволниот период потоа, па некаде сѐ до крајот на јануари, се дел од годината кога редовните активности подзапираат отстапув...

29 декември 2016

5 РАБОТИ ШТО НЕ СТЕ ГИ ЗНАЕЛЕ ЗА ДЕДО МРАЗ И COCA-COLA

Дедо Мраз кој сите го знаеме и сакаме - тоа весело човече во црвена облека со бела брада – не секогаш изгледал така. Всушност, многу луѓе се изненадени кога ќе дознаат дека пред 1931, Дедо Мраз би...

20 декември 2016

10 ФАКТИ ЗА COCA-COLA ШИШЕТО

1915 За да се спречат имитаторите, контурите на Coca-Cola шишето кои се сега веќе добро познати, биле патентирани уште во 1915 година од страна на Root Glass Company во Индијана. Пред да биде нап...

14 ноември 2016

ТОП 10 ДЕЛОВНИ ОДЛУКИ КОИ ЈА ПРЕТВОРИЈА COCA-COLA ОД СТАРТАП ВО ГЛОБАЛЕН БРЕНД

Извадок од книгата на Frederick Allen “Тајна формула” (1994 г.) , која се смета за објавена историја на компанијата Coca-Cola и нуди информации за тоа кои бизнис одлуки во текот на изминатите 130 ...

12 октомври 2016

ПИВСКИ ФЕСТИВАЛИ ВО РЕГИОНОТ ШТО ТРЕБА ДА ГИ ПОСЕТИТЕ

Балканот отсекогаш бил спој на различни култури, различни кујни и различни луѓе. Она што е заедничко за постоењето на ова тло е љубовта кон музиката и пивото. Ако некој знае како да ужива во ова зла...

19 декември 2015

Полна чаша на Instagram