Резултати од таг: приказна

ПРИЗНАНИЕТО ЗА НАЈДОБАР РАБОТНИК ВО ПИВАРА СКОПЈЕ СЕ ДОЛЖИ НА ДИСЦИПЛИНАТА, ПОСВЕТЕНОСТА НА РАБОТАТА И РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ ПРЕКУ РАЗГОВОР

"Во Пивара Скопје научив што е ред, работа, дисциплина и одлични меѓучовечки односи кои во голема мера ми помогнаа во секојдневниот живот. За да бидете успешни треба да ги имате сите добри особини...

18 јуни 2018

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО Д-Р ЖАН МИТРЕВ: БЕВ ОПСЕДНАТ СО МЕДИЦИНА, УЧЕВ НАВЕЧЕР, КОГА ЌЕ ЗАВРШЕА ЗАБАВИТЕ

Најдобар бев во најтешките предмети - патофизиологија, анатомија, хирургија. Имав просек околу 9 и тоа без да фаќам врски – вели академикот, кој токму на утрешен ден пред 18 години ја направи прва...

28 февруари 2018

COCA-COLA ЦРВЕНА: НАШАТА ВТОРА ТАЈНА ФОРМУЛА

Не постои Pantone боja за Coca-Cola, но кога ќе ја видите, едноставно знаете. Како црвената  стана синоним за  Coca-Cola? "Таа приказна започнува многу одамна, на самите почетоци на Coca-Cola "...

18 април 2017

КОГА ПАТОТ ДО ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО ПОМИНУВА НИЗ СТРАНСТВО

“Ако сте доволно среќни да живеете во Париз како млад човек, каде и да одите до крајот на животот, тој ќе остане со вас, Париз е подвижен празник” – Ернест Хеминхгвеј Дали некогаш сте патувале ...

17 февруари 2017

ГОСТИ ВАР ? ВАР ВАР !

Гостивар е град со богата историја и култура. Град  на кој се наоѓа почетокот на течението на најголемата река во нашата држава Вардар, изворот Вруток, опколен со двете најубави планини Шар Планин...

23 јануари 2017

ГИ ЗНАЕТЕ ЛИ ХЕРОИТЕ МЕЃУ НАС?

Сандра Мицковска е дипломиран економист на Универзитетот “Св Кирил и Методиј” во Скопје. Млада, полна со живот и желба за нови знаења, Сандра, иако е девојка со оштетен слух,  успешно ја заврши об...

9 декември 2016

ГИ ЗНАЕТЕ ЛИ ХЕРОИТЕ МЕЃУ НАС?

Искра Донева e писател, мотиватор, лидер и страстен љубител на животот, од своето раѓање води битка со церебрална парализа, но нејзината приказна е сведоштво дека ниту една состојба или ситуација ...

2 декември 2016

НАЈВАЖНО Е ДА ИМАТЕ СВОЈ СОПСТВЕН ИДЕНТИТЕТ И ДА ОСТАНЕТЕ ВЕРНИ НА СЕБЕ НА ПАТОТ КОН УСПЕХОТ

Бранка Славеска e на листата од топ 150 сениор-менаџери во HEINEKEN на глобално ниво. Нејзината приказна за успех е инспирација за многумина. Како жена и мајка таа ни раскажува како успева да ја и...

21 март 2016

НИЕ ГО САКАМЕ ПИВОТО – ПРИКАЗНА КОЈА ТРАЕ 7.000 ГОДИНИ

Уметноста и вештината на правењето пиво е во срцето на постоењето на Пивара Скопје и на сите нас кои на каков било начин сме вклучени во создавањето на овој автентичен пијалак. Кај нас тоа трае пове...

20 декември 2015

ПРИКАЗНАТА ЗА RADLER

Што се крие зад името? Мешањето на пивото со други вкусови нема долга традиција на македонскиот пивски пазар, меѓутоа не може да се негира фактот дека долгите топли летни ноќи се совршени за освежу...

20 декември 2015

COCA-COLA CUP 2015

Замислете како за момент ги отворате очите и гледате насекаде околу себе контролиран хаос. Целиот стадион обоен од црвено-бели дресови на голем број млади момчиња и девојчиња кои во еден глас ги пеа...

20 декември 2015

ЖЕНИ ВО БИЗНИСОТ: БИЛЈАНА СМИЛЈКОВСКА, СЕНИОР-МЕНАЏЕР ВО СИНЏИРОТ НА СНАБДУВАЊЕ НА COCA-COLA HBC

Во модерното општество, жените располагаат со еднаков избор во однос на професијата и животот како и мажите. Голем дел од нив ја искористија таа можност и се докажаа како успешни лидери на секое нив...

20 декември 2015

СРЕЌНА СУМ ШТО ИМАМ РАБОТА КОЈА ПРЕМНОГУ ЈА САКАМ

Приказната на Мими Поп Алексова отскокнува од оние вообичаени приказни за успешни балерини кои уште како малечки сонувале да „лебдат“ над сцената на прсти. Но тоа не значи дека таа сега не ја сака...

14 декември 2015

ЗОШТО ДА РАБОТИТЕ КАЈ НАС

Причини зошто да работите кај нас Повеќе од девет декади приказната за Пивара Скопје се создава со огромни напори, знаење, искуство, љубов и визија на тимот составен од високомотивирани, лојални и ...

27 октомври 2015

„УМЕТНОСТ И ПИВО“ – УНИКАТНА ИЗЛОЖБА НА ПИВАРА СКОПЈЕ АВТЕНТИЧЕН СПОЈ НА МАКЕДОНСКО СЛИКАРСТВО И УМЕТНОСТ НА ПРАВЕЊЕ ПИВО

Како сведоштво на 90 годишното наследство, „Пивара Скопје“ направи уникатен спој помеѓу најпознатите репрезенти на современата ликовната уметност од Македонија и уметноста на правење пиво. За првпат в...

9 јуни 2015

ПИВАРА СКОПЈЕ: 90 ГОДИНИ ПОМИНАА, А НИЕ ШТОТУКУ ПОЧНУВАМЕ!

Големиот број гости и пријатели на Пивара Скопје, овој вторник, во Македонскиот народен театар, беа дел од временската машина која ги однесе на виртуелно патување низ 90 годишната историја, но и кон и...

9 февруари 2015

ПАТУВАЊЕ НИЗ ВРЕМЕТО СО СКОПСКО 2009 КАЛЕНДАРОТ

Во пресрет на 85 годишниот јубилеј Најпознатиот македонски бренд СКОПСКО ја продолжува востановената традиција на комуникација со јавноста и консументите и промовирање на најдоброто од Македонија. ...

2 јуни 2009

Полна чаша на Instagram