Резултати од таг: пријателства

ПИВАРА СКОПЈЕ СО НОВ ЛЕТНИКОВЕЦ ГО РАЗУБАВУВА ПАРКОТ НА ФРАНКОФОНИЈАТА

Благодарение на омилениот пивски бренд „СКОПСКО“, а во духот на неговиот слоган „За нас“, убавиот, но подзаборавен Парк на Франкофонијата кој е дел од Градскиот парк, денеска доби нов летниковец, ...

3 октомври 2018

„КОГА БЕВ СТУДЕНТ“ СО ОЛИВЕРА ЌОРВЕЗИРОСКА, ПИСАТЕЛКА: УСПЕАВ ДА ЗБОРУВАМ ЛИТЕРАТУРЕН МАКЕДОНСКИ ШТО ПРОФ. ЛИЛЈАНА МИНОВА-ЃУРКОВА ДА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕПОЗНАЕ ОД КАДЕ СУМ

Во 1984 бев матурантка и се подготвував да студирам медицина. Тоа се очекуваше од мене, тоа и самата го очекував од себе, иако знаев дека ќе студирам нешто друго. Отидов на приемен испит на Филоло...

4 декември 2017

ПРОГЛАСЕНИ ПОБЕДНИЦИТЕ НА COCA-COLA ФУДБАЛСКИОТ КУП 2015

Стадионот на Работнички во Градскиот парк во Скопје денес беше домаќин на големото фудбалско финале на Coca-Cola Купот. Момчиња и девојчиња од цела Македонија, пред бројната публика и своите навивачи,...

15 мај 2015

ПОЧЕТОК НА ЧЕТВРТИОТ ПО РЕД COCA-COLA ФУДБАЛСКИ КУП

Денес во Кавадарци се одигра првиот натпревар од четвртиот по ред Coca-Cola фудбалски куп. Момчиња и девојчиња на возраст од 12 до 16 години полни со енергија и ентузијазам истрчаа на теренот и официј...

15 април 2015

МАКЕДОНИЈА ГИ ДОБИ СВОИТЕ НОВИ ФУДБАЛСКИ ЅВЕЗДИ

Денес на стадионот на Работнички во Градскиот парк во Скопје се одржаа финалните натпревари од овогодинешниоит Coca-Cola куп организиран од страна на Пивара Скопје АД и Coca-Cola, заедно со организаци...

9 јуни 2014

Полна чаша на Instagram