Резултати од таг: развој

EДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ПИВАРА СКОПЈЕ ВЕ ПОКАНУВА НА 38-ТА ОБУКА „ВЕШТИНИ ЗА УСПЕХ“

Што ќе научам? Преку конкретни чекори, интерактивни дискусии и преку размислувања во поглед на вештините за живот и вештините за водење бизнис, обуката „Вештини за успех” е создадена за да потт...

9 јули 2019

ОГЛАС ЗА РАБОТА: КОМЕРЦИЈАЛИСТ – УНАПРЕДУВАЧ НА ПАЗАРОТ ЗА КОЧАНИ И ШТИП

Работна позиција исполнета со комуникација, предизвици, проектни и работни задачи и можности како за личен така и за кариерен развој.   Што е тоа што го бараме: Висока стручна подготовка (В...

6 мај 2019

ОГЛАС ЗА РАБОТА: КООРДИНАТОР ВО МАГАЦИН

Работна позиција исполнета со комуникација, предизвици, проектни и работни задачи, наменски обуки и можност за личен и кариерен развој.   Што е тоа што го бараме: ССП, висока стручна подгот...

26 март 2019

ОГЛАС ЗА РАБОТА: СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА РАЗЛАДНА ОПРЕМА

Работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи, наменски обуки и можност за личен и кариерен развој.   Што е тоа што го бараме: ССП, висока стручна подготовка ќе се сме...

21 март 2019

СКОПСКО – БРЕНД ИКОНА КОЈА НЀ СПОЈУВА ВЕЌЕ 95 ГОДИНИ

Пивара Скопје лансираше нова комуникациска платформа со која започнува одбележувањето на 95-годишнината на носечкиот бренд во своето пивско портфолио. Со неа, СКОПСКО потсетува на својата автентич...

13 март 2019

ОГЛАС ЗА РАБОТА: КОМЕРЦИЈАЛИСТ – УНАПРЕДУВАЧ НА ПАЗАРОТ ЗА КИЧЕВО

Работна позиција исполнета со комуникација, предизвици, проектни и работни задачи и можности како за личен така и за кариерен развој.   Што е тоа што го бараме: Висока стручна подготовка (В...

13 март 2019

ДАН ТИМОТИН ЈА ПРЕЗЕДЕ ФУНКЦИЈАТА ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА ПИВАРА СКОПЈЕ

Од 1. март 2019 нов генерален директор на Пивара Скопје е Дан Тимотин. Тој на оваа функција доаѓа по Владимир Косијер, кој заминува на нова раководна позиција во системот на Coca-Cola HBC, како ме...

4 март 2019

ПИВАРА СКОПЈЕ – ЛИДЕР ВО ПОСТИГНУВАЊЕ НА ЦЕЛИТЕ ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ

Пивара Скопје ја доби годинешната награда „Предводници на Целите за одржлив развој“ на Обединетите Нации. Со наградата која се доделува во рамки на Проектот „Градење меѓусекторски партнерства за о...

28 февруари 2019

ОГЛАС ЗА РАБОТА: КОМЕРЦИЈАЛИСТ – УНАПРЕДУВАЧ НА ПАЗАРОТ ЗА КОЧАНИ И ШТИП

Работна позиција исполнета со комуникација, предизвици, проектни и работни задачи и можности како за личен така и за кариерен развој.   Што е тоа што го бараме: Висока стручна подготовка (В...

28 февруари 2019

ОГЛАС ЗА РАБОТА: ТРЕЈД-МАРКЕТИНГ МЕНАЏЕР ЗА КАНАЛ НА ПРОДАЖБА

Работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи, наменски обуки и можност за личен и кариерен развој.   Што е тоа што го бараме: Висока стручна подготовка (BSc), општест...

27 февруари 2019

ОГЛАС ЗА РАБОТА: КООРДИНАТОР ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ

Работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи, наменски обуки и можност за личен и кариерен развој.   Што е тоа што го бараме: Висока стручна подготовка ВСП (Факултет ...

28 јануари 2019

ОГЛАС ЗА РАБОТА: МЕНАЏЕР НА СМЕТКОВОДСТВО

Работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи, наменски обуки и можност за личен и кариерен развој.   Што е тоа што го бараме: Висока стручна подготовка – ВСП VII/1 од...

27 декември 2018

ПИВАРА СКОПЈЕ ЛАНСИРАШЕ ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЕДУКАЦИЈА НА МЛАДИ ЗА ПОЛЕСНО ВРАБОТУВАЊЕ

Пивара Скопје креираше нова дигиталната платформа која ќе им овозможи на дополнителен број млади невработени лица, особено на оние што живеат надвор од Скопје, по електронски пат, да ја  поминат б...

29 ноември 2018

СТУДЕНТИ СЕ СРЕТНАА СО ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА ПИВАРА СКОПЈЕ – ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ „ДЕН СО МАКЕДОНСКИТЕ ВОДЕЧКИ ИЗВРШНИ ДИРЕКТОРИ“

Како дел од проектот „Ден со македонските водечки извршни директори“, 13 студенти од повеќе различни факултети, денеска беа во посета на Пивара Скопје. Студентите имаа можност да поминат еден рабо...

14 август 2018

ПИВАРА СКОПЈЕ ПОВТОРНО ЈА ПОДДРЖА ШКОЛАТА ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЃОРГЕ ИВАНОВ

Од 20 до 31 август 2018 година во Струга, ќе се одржи деветата „Школа за млади лидери“, под покровителство на Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов, која ќе брои вкупно 40 учесници од...

10 август 2018

EДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ПИВАРА СКОПЈЕ ВЕ ПОКАНУВА НА ЧЕТИРИНАЕСЕТТАТА ОБУКА „ВЕШТИНИ ЗА УСПЕХ“

Што ќе научам? Преку конкретни чекори, интерактивни дискусии и преку размислувања во поглед на вештините за живот и вештините за водење бизнис, обуката „Вештини за успех” е создадена за да потт...

10 август 2018

EДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ПИВАРА СКОПЈЕ ВЕ ПОКАНУВА НА ТРИНАЕСЕТТАТА ОБУКА „ВЕШТИНИ ЗА УСПЕХ“

Што ќе научам? Преку конкретни чекори, интерактивни дискусии и преку размислувања во поглед на вештините за живот и вештините за водење бизнис, обуката „Вештини за успех” е создадена за да потт...

10 јули 2018

УСПЕХОТ Е РЕЗУЛТАТ НА СИЛНИТЕ ПАРТНЕРСТВА И СТРАТЕШКИОТ ПРИСТАП ПРИ ВЛОЖУВАЊАТА ВО ЗАЕДНИЦАТА

Вистинскиот успех е возможен и целосен доколку го споделиме со заедницата на која и припаѓаме. Оваа навидум едноставна реченица е една од суштинските одредници и вредности на кои се темели корпора...

7 јули 2018

EДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ПИВАРА СКОПЈЕ ВЕ ПОКАНУВА НА ДВАНАЕСЕТТАТА ОБУКА „ВЕШТИНИ ЗА УСПЕХ“

Што ќе научам? Преку конкретни чекори, интерактивни дискусии и преку размислувања во поглед на вештините за живот и вештините за водење бизнис, обуката „Вештини за успех” е создадена за да потт...

1 јуни 2018

ОГЛАС ЗА РАБОТА: КОМЕРЦИЈАЛИСТ – УНАПРЕДУВАЧ НА ПАЗАРОТ ЗА СИТЕ ГРАДОВИ ВО МАКЕДОНИЈА

Работна позиција исполнета со комуникација, предизвици, проектни и работни задачи и можности за личен и кариерен развој.   Што е тоа што го бараме: Висока стручна подготовка (ВСС) ќе се сме...

22 мај 2018

СКОПСКО НЕФИЛТРИРАНО – НОВИНА ОД ПИВАРА СКОПЈЕ ЗА ПИВСКИТЕ СЛАДОКУСЦИ

Пивара Скопје на пазарот го лансираше својот најнов пивски бренд - оригиналното СКОПСКО Нефилтрирано пиво. Оваа нова екстензија на СКОПСКО, создадена според вкусовите на консументите, претставува уште...

18 мај 2018

EДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ПИВАРА СКОПЈЕ ВЕ ПОКАНУВА НА ЕДИНАЕСЕТТАТА ОБУКА „ВЕШТИНИ ЗА УСПЕХ“

Што ќе научам? Преку конкретни чекори, интерактивни дискусии и преку размислувања во поглед на вештините за живот и вештините за водење бизнис, обуката „Вештини за успех” е создадена за да потт...

7 мај 2018

ВЛАДИМИР КОСИЈЕР – НОВ ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА ПИВАРА СКОПЈЕ

Од 1. мај 2018-та функцијата генерален директор на Пивара Скопје ќе ја извршува Владимир Косијер. Тој на оваа позиција доаѓа по Јован Радосављевиќ, кој со оваа редовна организациска промена е унап...

17 април 2018

ПИВАРА СКОПЈЕ СОРАБОТУВА И ПРИТОА ОБЕЗБЕДУВА РАБОТА ЗА 1.000 ДОБАВУВАЧИ ОД ЗЕМЈАТА, ОД КОИ ГОДИШНО НАБАВУВА СТОКИ И УСЛУГИ ВО ИЗНОС ОД 33,6 МИЛИОНИ ЕВРА

Иако од аплицирање за работа во Пивара Скопје се поминати 17 години, и ден денес се сеќавам на возбудата и предизвикот, шесте интервјуа во низа, неизвесноста до конечната селекција на кандидатите....

16 април 2018

ОГЛАС ЗА РАБОТА: КОМЕРЦИЈАЛИСТ – УНАПРЕДУВАЧ НА ПАЗАРОТ ЗА МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА, КОЧАНИ, ВИНИЦА И ДЕЛЧЕВО

Работна позиција исполнета со комуникација, предизвици, проектни и работни задачи и можности за личен и кариерен развој.   Што е тоа што го бараме: Висока стручна подготовка (ВСС) ќе се сме...

19 март 2018

ОГЛАС ЗА РАБОТА: СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ПРОМОЦИИ ВО SAP СИСТЕМОТ

Работна позиција исполнета со комуникација, предизвици, проектни и работни задачи и можности за личен и кариерен развој.   Што е тоа што го бараме: Висока стручна подготовка (ВСС), Економск...

14 март 2018

ПИВАРА СКОПЈЕ Е КОМПАНИЈА КОЈА ГИ ПОСЕДУВА ДВЕТЕ ОСНОВНИ РАБОТИ ПОТРЕБНИ ЗА РАЗВОЈ И УНАПРЕДУВАЊЕ ЗА МЕНЕ И ЗА МОЈАТА ПРОФЕСИЈА

По вокација IT инженер, по професија Супервизор за IT операции во Пивара Скопје. Нашиот денешен соговорник, Александар Нешкевски уште од мал знаел кој ќе биде неговиот животен позив. Навраќајки се...

26 февруари 2018

ОГЛАС ЗА РАБОТА: КОМЕРЦИЈАЛИСТ – УНАПРЕДУВАЧ НА ПАЗАРОТ ЗА ПРИЛЕП И КИЧЕВО

Работна позиција исполнета со комуникација, предизвици, проектни и работни задачи и можности за личен и кариерен развој.   Што е тоа што го бараме: Висока стручна подготовка (ВСС) ќе се сме...

7 февруари 2018

ОГЛАС ЗА РАБОТА: ФИНАНСИСКИ АНАЛИТИЧАР

Работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи и наменски обуки. Што е тоа што бараме: Висока стручна подготовка - ВСС, со предност од областа на финансиите (финансиск...

29 јануари 2018

ОГЛАС ЗА РАБОТА: СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ТАЛЕНТИ И РАЗВОЈ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ

Работна позиција исполнета со комуникација, предизвици, проектни и работни задачи и можности за личен и кариерен развој.   Што е тоа што бараме: Високо Образование (BSc) во областа на опште...

3 јануари 2018

ПРЕЗЕНТИРАНА ПРВАТА СТУДИЈА ЗА СОЦИО-ЕКОНОМСКОТО ВЛИЈАНИЕ НА ПИВАРА СКОПЈЕ

Повеќе од 44 милиони евра за домашната економија и 21 милион евра во буџетот годишно од Пивара Скопје. Со своето работење Пивара Скопје годишно создава 44,6 милиони евра бруто додадена вредност...

29 ноември 2017

ОГЛАС ЗА РАБОТА: КОМЕРЦИЈАЛИСТ – УНАПРЕДУВАЧ НА ПАЗАРОТ

Работната позиција важи за сите градови во Македонија: за Битола, Кавадарци, Неготино, Велес и Гевгелија, Кочани и Штип.   Работна позиција исполнета со комуникација, предизвици, проектни и...

22 ноември 2017

ОГЛАС ЗА РАБОТА: ИНЖЕНЕР ВО КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ НА ПИВО

Работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи, наменски обуки, со цел да обезбеди потребен квалитет во процесот на производство на пиво, почнувајќи од влезни суровини, третирана ...

3 ноември 2017

ОГЛАС ЗА РАБОТА: МЕНАЏЕР НА КОРПОРАТИВНИ КОМУНИКАЦИИ

Работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи и наменски обуки.   Што е тоа што го бараме: Универзитетско образование; Минимум 5 години искуство во полето на комуни...

31 октомври 2017

ОГЛАС ЗА РАБОТА: ТРЕЈД МАРКЕТИНГ МЕНАЏЕР НА КАНАЛ

Работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи и наменски обуки. Што бараме Висока стручна подготовка ВСС. Најмалку 5 години работно искуство во областа на маркетинг ил...

24 октомври 2017

COCA-COLA И ФАНОВИТЕ ГО ПРОСЛАВУВААТ ПРВИОТ 3Д БИЛБОРД ВО СВЕТОТ ПОСТАВЕН НА ПЛОШТАДОТ ТАЈМС СКВЕР ВО ЊУЈОРК

Раскрсницата на светот сега е дом на првиот и најголем 3Д роботизиран билборд во светот. Неодамна Coca-Cola го откри новиот спектакуларен 3Д билборд во шест приказни на Тајмс Сквер, составен од 1.76...

3 октомври 2017

ОГЛАС ЗА РАБОТА: СМЕТКОВОДИТЕЛ ЗА МАТЕРИЈАЛНО-ФИНАНСИСКО РАБОТЕЊЕ

Работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи, наменски обуки.   Што е тоа што бараме: Висока стручна подготовка – ВСС VII/1 од областа на сметководството и финан...

21 септември 2017

ОГЛАС ЗА РАБОТА: СЛУЖБЕНИК ЗА ПРОДАЖБА ВО АДМИНИСТРАТИВЕН ОДДЕЛ

Работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи и наменски обуки. Што е тоа што го бараме: Високо образование Одлично познавање на англискиот јазик Одлично познавање ...

26 јули 2017

ОГЛАС ЗА РАБОТА: СЛУЖБЕНИК ЗА ПРОДАЖБА ВО АДМИНИСТРАТИВЕН ОДДЕЛ

Работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи и наменски обуки. Што е тоа што го бараме: Високо образование Одлично познавање на англискиот јазик Одлично познавање ...

26 јули 2017

COCA-COLA И ФАНОВИТЕ ГО ПРОСЛАВУВААТ ПРВИОТ 3Д БИЛБОРД ВО СВЕТОТ ПОСТАВЕН НА ПЛОШТАДОТ ТАЈМС СКВЕР ВО ЊУЈОРК

Раскрсницата на светот сега е дом на првиот и најголем 3Д роботизиран билборд во светот. Неодамна Coca-Cola го откри новиот спектакуларен 3Д билборд во шест приказни на Тајмс Сквер, составен од 1....

26 јули 2017

10 ИНСПИРАТИВНИ КНИГИ ЗА ВАШАТА КАРИЕРА

  Научно е докажано дека читањето ја подобрува интелигенцијата, меморијата и социјалниот живот. Но исто така, книгите имаат големо влијание на креативноста, иновативноста, во подобрувањето...

20 јули 2017

ОГЛАС ЗА РАБОТА: МЕНАЏЕР ЗА ДАНОЦИ

Работна позиција исполнета со предизвици, проектни и работни задачи и наменски обуки.   Што е тоа што го бараме: Универзитетска диплома, Економски факултет како минимум (даноци, сметко...

28 јуни 2017

ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО НОВИ ПРОИЗВОДИ И ТЕХНОЛОГИИ И РАЗВОЈОТ НА НАШИТЕ ВРАБОТЕНИ ПОСТОЈАНО НЕ ВОДАТ НАПРЕД

Пивара Скопје одбележува 40 години од почетокот на производството на безалкохолни пијалаци. Во изминатите 4 децении, Пивара Скопје од полнилница на локални брендови на безалкохолни пијалаци успева...

29 мај 2017

ЕДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ПИВАРА СКОПЈЕ ВЕ ПОКАНУВА НА ЧЕТВРТАТА ОБУКА „ВЕШТИНИ ЗА УСПЕХ“

Доколку сте млади и сте во потрага по унапредување на нови вештини и знаења за како полесно да ги надминете пречките при вработувањето тогаш нашата обука е одлична можност за вас. Обуката е целосн...

10 мај 2017

ПИВАРА СКОПЈЕ СО ИНВЕСТИЦИЈА ОД 1,4 МИЛИОНИ ЕВРА ВО НОВА СОВРЕМЕНА ОПРЕМА

Пивара Скопје ја претстави новата опрема за полнење во чија набавка и инсталирање се вложени над 1,4 милиони евра, со што вкупните инвестиции на компанијата во производството на пиво и безалкохолни пи...

11 април 2017

ЕДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ПИВАРА СКОПЈЕ ВЕ ПОКАНУВА НА ЧЕТВРТАТА ОБУКА „ВЕШТИНИ ЗА УСПЕХ“

Доколку сте млади и сте во потрага по унапредување на нови вештини и знаења за како полесно да ги надминете пречките при вработувањето тогаш нашата обука е одлична можност за вас. Обуката е целосн...

2 март 2017

ВО ПИВАРА СКОПЈЕ ЗРАЧИ ЉУБОВТА НА ВРАБОТЕНИТЕ КОН КОМПАНИЈАТА И ПРОИЗВОДИТЕ КОИ ГИ ПРОИЗВЕДУВААТ

По вокација новинар, по образование историчар, нашиот соговорник Дејан Азески е автор на првата едиција “Историјата на македонската економија” која својата промоција ја имаше на 16 февруари, годин...

20 февруари 2017

ПИВАРА СКОПЈЕ НАГРАДЕНА ЗА СВОЈОТ ДЕЛОВЕН УГЛЕД И ЗА ПРИДОНЕСОТ ВО РАЗВОЈОТ НА ЗАЕДНИЦАТА

Сојузот на стопански комори на Македонија ѝ го додели на Пивара Скопје признанието „Златна монета“ за бренд со највисока корпоративна репутација во земјата. Ваквото признание, кое за првпат се воведув...

4 ноември 2016

ЧЕКОР ПОБЛИСКУ ДО ПОТРЕБНИТЕ ВЕШТИНИ И ЗНАЕЊА ЗА ПОСАКУВАНОТО РАБОТНО МЕСТО

Тема, актуелна веќе со години, а која сè повеќе се среќава како болна точка или, во најмала рака, како предизвик кој треба да се совлада, е разликата помеѓу потребните вештини за успешно извршувањ...

4 август 2016

Полна чаша на Instagram