Резултати од таг: Хималаи

ПЛАНИНАТА МИ ГО ПРОМЕНИ ЖИВОТОТ И МЕ НАПРАВИ ПОСРЕЌЕН ЧОВЕК – МИШКО ТАНЕСКИ – ПЛАНИНАР

Иако понекогаш планинските врвови изгледаат недостижни, постојат луѓе за кои токму таа недостижност претставува предизвик, да се совлада, да се стигне, да се освои. Секој планина, секој врв има св...

9 февруари 2018

СО ИСКАЧУВАЊЕТО НА ВРВОТ СИ САМО НА ПОЛОВИНА ПАТ ДО УСПЕХОТ

Сабота попладне, „Плеј кафе“ во „Сити Мол“ полно со случајни и намерни гости. Меѓу овие вториве беше и нашата екипа, која нетрпеливо го чекаше алпинистот Здравко Дејановиќ, човекот кој испиша исто...

19 декември 2015

Полна чаша на Instagram