Резултати од таг: активен живот

КОРАБ – ПОЛНЕЊЕ НА БАТЕРИИТЕ И ОСВЕЖУВАЊЕ НА УМОТ

Има денови кога единствено што сакаш е да го ослободиш умот, да го исклучиш телефонот и да одмориш од динамичноста на урбаното живеење. Замисли тераса со поглед во огромни зелени површини или подн...

15 март 2019

15-ТАТА „COCA-COLA АКТИВНА ЗОНА“ ПОСТАВЕНА ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Македонска Каменица станува дел од големиот проект на  компанијата Coca-Cola и Пивара Скопје т.н „Coca-Cola Активни зони“, каде вчера беше поставена 15-тата, јубилејна зона. Во присуство на граѓан...

31 октомври 2018

ОПШТИНА САРАЈ СТАНА ДЕЛ ОД ГОЛЕМИОТ ПРОЕКТ „COCA-COLA АКТИВНИ ЗОНИ“ НА ПИВАРА СКОПЈЕ И НА КОМПАНИЈАТА „COCA-COLA“

Жителите на Општина Сарај денеска ја добија својата „Coca-Cola Активна зона“. Оваа зона е 13-та по ред и е дел од големиот проект на Пивара Скопје и на компанијата „Coca-Cola“. Зоната во Сарај ...

17 октомври 2018

ГРАД НА ВЕЛОСИПЕДСКИ ТРКАЛА!

Излегувам од хотел загледана во мапата, обидувајќи се да ги фатам конците каде сакам да одам и каде треба да се движам. Во тој момент додека занесено ги пребарувам улиците на Google Mаps, сум стап...

29 август 2018

АКТИВНИ ЗОНИ – АКТИВНО ДРУЖЕЊЕ!

Има една земја, жолта земја каде се прелева бојата на житото со бојата на небото. Има една зелена земја, каде ридовите и планините личат на бранови на зелено море. Воздухот не мириса на солено мор...

28 јули 2018

ОТВОРЕНА ЕДИНАЕСЕТТАТА COCA-COLA АКТИВНА ЗОНА ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА ЧАИР ДОБИЈА НОВО МЕСТО ЗА ДРУЖЕЊЕ, СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА

Денес во Топанско Поле во општина Чаир, во присуство на многу граѓани од сите возрасти, рекреативци, реномирани спортисти и спортски друштва, како и претставници на локалната самоуправа и претстав...

9 јули 2018

УСПЕХОТ Е РЕЗУЛТАТ НА СИЛНИТЕ ПАРТНЕРСТВА И СТРАТЕШКИОТ ПРИСТАП ПРИ ВЛОЖУВАЊАТА ВО ЗАЕДНИЦАТА

Вистинскиот успех е возможен и целосен доколку го споделиме со заедницата на која и припаѓаме. Оваа навидум едноставна реченица е една од суштинските одредници и вредности на кои се темели корпора...

7 јули 2018

АЕРИАЛ СЛИНГ- СПОЈ НА ТАНЦ, АКРОБАТИКА И СПОРТ

  Aerial Sling е млада, атрактивна и помалку позната дисциплина. Тоа е танц, акробатика и спорт за кој ви е потребно желба и специјализирано платно. Вежбите се изведуваат во воздух со помо...

6 април 2018

ОТКАКО ЌЕ ГО ДОЖИВЕЕТЕ ПРВОТО ЛЕТАЧКО ИСКУСТВО, ЗАСЕКОГАШ ЌЕ ЧЕКОРИТЕ ПО ЗЕМЈАТА СО ПОГЛЕД СВРТЕН КОН НЕБОТО

Не постои ниту едно друго искуство кое нуди уникатна комбинација на возбуда и спокој. Од глетката остануваш без здив, пред тебе знаменитости и чуда на природата, земјата од нова и една поинаква пе...

15 август 2017

„COCA-COLA АКТИВНА ЗОНА“ И ЗА ГОСТИВАРЦИ

Гостивар од вчера стана дел од големиот проект на Coca-Cola и Пивара Скопје наречен „Coca-Cola Активни зони“. Во доцните попладневни часови, во присуство на голем број граѓани, спортисти, рекреати...

11 август 2017

КУМАНОВО ДОБИ СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНА ЗОНА – ДОНАЦИЈА ОД ПИВАРА СКОПЈЕ И КОМПАНИЈАТА COCA-COLA

Во Куманово официјално беше отворена седмата „Coca-Cola Активна зона“, како продолжение на долгорочниот проект на Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola, за промоција на активниот начин на живот и добр...

24 јули 2017

ПИВАРА СКОПЈЕ И КОМПАНИЈАТА COCA-COLA ОТВОРИЈА АКТИВНА ЗОНА ВО ШТИП

Во Штип е отворена „Coca-Cola Активна зона“, донација од Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola, со што, всушност, започна вториот циклус од долгорочниот проект на Пивара Скопје и компанијата Coca-...

17 јули 2017

ПИВАРА СКОПЈЕ И КОМПАНИЈАТА COCA-COLA ДОНИРААТ ПАРКИРАЛИШТА ЗА ВЕЛОСИПЕДИ НА ГРАДОТ СКОПЈЕ

Во рамките на глобалната платформа за промоција на активниот живот како основа за создавање здрави животни навики, Пивара Скопје во соработка со компанијата Coca-Cola, донира 5 паркиралишта за вел...

12 мај 2017

ПИВАРА СКОПЈЕ И КОМПАНИЈАТА COCA-COLA ДОНИРААТ ПАРКИРАЛИШТА ЗА ВЕЛОСИПЕДИ НА ГРАДОТ СКОПЈЕ

Во рамките на глобалната платформа за промоција на активниот живот како основа за создавање здрави животни навики, Пивара Скопје во соработка со компанијата Coca-Cola, донира 5 паркиралишта за велосип...

12 мај 2017

ПИВАРА СКОПЈЕ СО ПОДДРШКА ЗА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО ОДБОЈКА НА ПЕСОК 

За почеток, еден мал предизвик за сите. Одвојте неколку минути и пребарајте ја на интернет листата на „петте најпопуларни спортови во светот по бројот на нивните фанови”. Можете да најдете голем бро...

3 септември 2016

ВРЕЛО Е ЕДНА ОД НАЈГОЛЕМИТЕ И НАЈУБАВИТЕ ПЕШТЕРИ КОИ СУМ ГИ ВИДЕЛ 

  Полскиот спелеолошки нуркач Кшиштоф Старнавски кој денес се спушти во пештерата Врело на eзерото Матка на длабочина од 230 метри и со тоа го собори рекордот од 212 метри поставен во 2010, ...

2 септември 2016

ОТВОРЕНА ПЕТТАТА COCA-COLA АКТИВНА ЗОНА ВО ПРИЛЕП

Вчера во паркот на комплексот „Могила на непобедените“ во Прилеп, се отвори петтата „Coca-Cola Активна Зона“ во Македонија со што заврши првиот циклус од големиот проект на Пивара Скопје и Coca-Cola к...

30 август 2016

ОТВОРЕНА ПЕТТАТА COCA-COLA АКТИВНА ЗОНА ВО ПРИЛЕП

Вчера во паркот на комплексот „Могила на непобедените“ во Прилеп, се отвори петтата „Coca-Cola Активна Зона“ во Македонија со што заврши првиот циклус од големиот проект на Пивара Скопје и Coca-Co...

30 август 2016

ОХРИД СТАНА ДЕЛ ОД ГОЛЕМИОТ ПРОЕКТ “COCA-COLA АКТИВНИ ЗОНИ”

Охрид денес беше домаќин на отворањето на четвртата Coca-Cola активна зона во Македонија, со што стана дел од големиот проект на Пивара Скопје и Coca-Cola компанијата кој се реализира во повеќе општин...

3 август 2016

ОХРИД СТАНА ДЕЛ ОД ГОЛЕМИОТ ПРОЕКТ “COCA-COLA АКТИВНИ ЗОНИ”

Општина Охрид беше домаќин на отворањето на четвртата Coca-Cola активна зона во Македонија, со што стана дел од големиот проект на Пивара Скопје и Coca-Cola компанијата кој се реализира во повеќе ...

3 август 2016

ПРОЕКТОТ COCA-COLA АКТИВНИ ЗОНИ ПРОДОЛЖУВА И ВО ТЕТОВО

Тетово денес стана дел од големиот проект Coca-Cola активни зони кој започна да се реализира во повеќе општини ширум земјава. Во рамките на Спортскиот Центар, Пивара Скопје и Coca-Cola компанијата...

22 јули 2016

ПРОЕКТОТ COCA-COLA АКТИВНИ ЗОНИ ПРОДОЛЖУВА И ВО ТЕТОВО

Тетово денес стана дел од големиот проект Coca-Cola активни зони кој започна да се реализира во повеќе општини ширум земјава. Во рамките на Спортскиот Центар, Пивара Скопје и Coca-Cola компанијата зае...

22 јули 2016

ОТВОРЕНА ВТОРАТА COCA-COLA АКТИВНА ЗОНА

Во градскиот парк во центарот на градот, Пивара Скопје и Coca-Cola компанијата заедно со Општина Струмица ја пуштија во употреба втората Coca-Cola aктивната зона. Отворањето на активната зона во С...

8 јули 2016

ОТВОРЕНА ВТОРАТА COCA-COLA АКТИВНА ЗОНА ВО СТРУМИЦА

Во градскиот парк во центарот на градот, Пивара Скопје и Coca-Cola компанијата заедно со Општина Струмица ја пуштија во употреба втората Coca-Cola aктивната зона. Отворањето на активната зона во Струм...

8 јули 2016

COCA-COLA И ПИВАРА СКОПЈЕ ПОДАРУВААТ АКТИВНИ ЗОНИ НАМЕНЕТИ ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ

Општина Гази Баба денес беше домаќин на отворањето на првата Coca-Cola aктивна зона во Македонија. На просторот веднаш до Спортската Сала „Автокоманда“, Пивара Скопје и Coca-Cola компанијата заедн...

21 јуни 2016

COCA-COLA И ПИВАРА СКОПЈЕ ПОДАРУВААТ АКТИВНИ ЗОНИ НАМЕНЕТИ ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ

Општина Гази Баба денес беше домаќин на отворањето на првата Coca-Cola aктивна зона во Македонија. На просторот веднаш до Спортската Сала „Автокоманда“, Пивара Скопје и Coca-Cola компанијата заедно со...

21 јуни 2016

РАКОМЕТОТ БАРА ЖРТВА, НО УСПЕВАМ ДА ВОСПОСТАВАМ БАЛАНС

„Балерина со големина на мечка. Одличен играч.” Со овие зборови познатиот спортски коментатор на ЕХФ Том‘О Бранагејн го опиша нашиот Стојанче Стоилов, гледајќи како одлично се справува со противни...

30 декември 2015

ПРИКАЗНАТА ЗА RADLER

Што се крие зад името? Мешањето на пивото со други вкусови нема долга традиција на македонскиот пивски пазар, меѓутоа не може да се негира фактот дека долгите топли летни ноќи се совршени за освежу...

20 декември 2015

COCA-COLA CUP 2015

Замислете како за момент ги отворате очите и гледате насекаде околу себе контролиран хаос. Целиот стадион обоен од црвено-бели дресови на голем број млади момчиња и девојчиња кои во еден глас ги пеа...

20 декември 2015

COCA-COLA КУПОТ Е МОДЕЛ ЗА ГРАДЕЊЕ ОПШТЕСТВО СО СПОРТСКИ НАВИКИ

Некогаш голем фудбалски ас, а денес драг соработник на Пивара Скопје, Цено Александровски е главната движечка сила на организацијата „Отворени забавни фудбалски школи (ОЗФШ)“ која прави сè на најмла...

19 декември 2015

СО ИСКАЧУВАЊЕТО НА ВРВОТ СИ САМО НА ПОЛОВИНА ПАТ ДО УСПЕХОТ

Сабота попладне, „Плеј кафе“ во „Сити Мол“ полно со случајни и намерни гости. Меѓу овие вториве беше и нашата екипа, која нетрпеливо го чекаше алпинистот Здравко Дејановиќ, човекот кој испиша исто...

19 декември 2015

СО ВЕЛОСИПЕД ОКОЛУ МАВРОВСКО ЕЗЕРО

Секој од нас бил барем еднаш во животов во Маврово. Кој на скијање, кој на семинар во хотелите, кој во викендичка, кој на еднодневна екскурзија. Маврово е една од неизбежните дестинации во Македониј...

16 декември 2015

МЛАДИТЕ ТРЕБА ДА СЕ ДРЖАТ ДО СОНОТ ЗА КОЈ МЕЧТААТ

Сара Ристовска има само 19 години, но веќе може да се пофали дека е дел од првиот тим на женската ракометна репрезентација на Македонија, а  доби и признание „дебитант“ на колото со учество во Лиг...

14 декември 2015

ДОБРАТА ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ Е ОСНОВА ЗА ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ

Иако со набиена агенда поради интензивните тренинзи, Индира Кастратовиќ без размислување ја прифати нашата покана за разговор. Се сретнавме во хотелот „Русија“. Кога се ракуваш со неа, не можеш да...

14 декември 2015

ПЕШ НИЗ БЕРОВСКО

Високо на падините на Малешевијата се крие едно мало гратче, мал свет и недопрен дел од природата кој ве мами и ве поканува да го истражите, да го впиете и да го искусите. Берово - бисерот на Источн...

6 ноември 2015

ОЧИ ВО ОЧИ СО ГАЛИЧИЦА

- Од дома до автомобил, па на работа и пак дома. - Од дома до автобуска станица, па до факултет. Потоа до некое кафуле, па пак дома и пак кафуле, на крај повторно дома. - Дома, дома, дома, до прод...

6 ноември 2015

ОДГАЛОПИРАЈ КОН СРЕЌАТА

Замислете си гради полни со чист воздух. Замислете си звук на галоп наместо звук од тастатура. Замислете си зелени планински врвови наместо градско сивило. Замислете си узди наместо волан в раце....

4 ноември 2015

ПИВАРА СКОПЈЕ ГО ПОДРЖИ МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО ОДБОЈКА НА ПЕСОК “САТЕЛИТ СКОПЈЕ 2015”

На 20-ти август на двете игралишта за одбојка на песок при градската плажа “Парк” официјално стартуваше шестиот меѓународен турнир во одбојка на песок и првиот европски сателит турнир “Сателит Скопје ...

20 август 2015

ЗАПОЧНУВА ОВОГОДИНЕШНИОТ COCA-COLA ФУДБАЛСКИ КУП

Coca-Cola фудбалскиот куп на Пивара Скопје АД, Coca-Cola и Отворени забавни фудбалски школи продолжува и годинава. Со одигрување на натпревари низ Македонија, учесници во турнирите во фудбал ќе бидат ...

9 мај 2014

ДРЕСОВИ СО ПОРАКИ ЗА УСПЕХ ЗА РАКОМЕТАРИТЕ

Вистинските навивачи на македонскиот ракометен тим предводени од СКОПСКО и Пивара Скопје, со пораки за добар настап и успех, ги испратија репрезентативците на Европскиот шампионат во Данска што започн...

9 јануари 2014

ПРОМОВИРАНИ ПОБЕДНИЦИТЕ НА COCA-COLA ФУДБАЛСКИОТ КУП 2013

Големото фудбалско финале го одбележа крајот на овогодинешниот Coca-Cola фудбалски куп организиран од страна на Пивара Скопје АД и Coca-Cola, заедно со организацијата „Отворени забавни фудбалски школи...

15 јуни 2013

СВЕТСКИ ПОЗНАТИОТ ЛЕДЕН ЧАЈ NESTEA ДОАЃА ВО МАКЕДОНИЈА

Пивара Скопје АД ја продолжува серијата иновации Во екот на високите летни температури, Пивара Скопје АД повторно со освежителна вест. По летниот хит СКОПСКО Radler, светски познатиот бренд на The ...

20 јули 2012

ПРОМОВИРАНИ ПОБЕДНИЦИТЕ НА COCA-COLA КУПОТ

Со пригоден настан, заврши Coca-Cola куп-от организиран од „Отворени забавни фудбалски школи“, Пивара Скопје АД и Coca-Cola, заедно со проектот “Среќна заедница” реализиран со поддршка на Американскат...

5 мај 2012

COCA-COLA КУП ЗА ПРОМОЦИЈА НА СПОРТСКИОТ ДУХ И АКТИВНИОТ ЖИВОТ КАЈ МЛАДИТЕ

Во пресрет на Европското првенство во фудбал 2012, Пивара Скопје АД, Coca-Cola и проектот „Отворени забавни фудбалски школи“ организираат турнири во фудбал и други спортски активности под заедничка пл...

1 мај 2012

ПОДДРШКА НА ПИВАРА СКОПЈЕ АД ЗА МЛАДИНСКОТО БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ВО ОДБОЈКА НА ПЕСОК

Пивара Скопје АД е меѓу главните спонзори на годинешното Младинско балканско првенство во одбојка на песок за мажи и жени, кое претстојниов викенд, од 12-ти до 14-ти август, се одржува во Штип. „Пи...

9 август 2011

Полна чаша на Instagram