Резултати од таг: ракомет

НОВА ГОДИНА, НОВИ ОДЛУКИ – КАКВА СПОРТСКА АКТИВНОСТ ДА ОДБЕРЕТЕ?

Спортувањето и активниот живот се важни во секој период од годината. Иако свесни за придобивките, најчесто за луѓето одлуката да почнат да водат активен живот е најтешка, по што  следува нова одлу...

4 јануари 2018

ПОБЕДНИЦИТЕ КОНСУМИРААТ ОДГОВОРНО – НИКОЛА МИТРЕВСКИ

Никола Митревски, член на Македонската ракометна репрезентација и наш Амбасадор за одговорно консумирање порачува: „Кога станува збор за одговорна консумациjа, поставете личен пример кој ќе го следат ...

21 јануари 2016

ПОБЕДНИЦИТЕ КОНСУМИРААТ ОДГОВОРНО – НАУМЧЕ МОЈСОВСКИ

Наумче Мојсовски, член на македонската ракометна репрезентација порачува: „Друштвото е најважно. Со добро друштво и добра забава нема потреба за неодговорно консумирање алкохол.” ...

19 јануари 2016

ПОБЕДНИЦИТЕ КОНСУМИРААТ ОДГОВОРНО – НАУМЧЕ МОЈСОВСКИ

Наумче Мојсовски, член на македонската ракометна репрезентација порачува: "Друштвото е најважно. Со добро друштво и добра забава нема потреба за неодговорно консумирање на алкохол." ...

19 јануари 2016

ПОБЕДНИЦИТЕ КОНСУМИРААТ ОДГОВОРНО – ФИЛИП ТАЛЕСКИ

Филип Талески, член на македонската ракометна репрезентација порачува: „Внимателно одберете го друштвото и забавата која ви одговара, и секогаш консумирајте одговорно.“ ...

17 јануари 2016

ПОБЕДНИЦИТЕ КОНСУМИРААТ ОДГОВОРНО – ГОЦЕ ОЈЛЕСКИ

Гоце Ојлески, член на македонската ракометна репрезентација порачува: „Како и во спортот, и во одговорната консумација самоконтролата е многу важна. Само држи ги конците под контрола и прави ги работи...

15 јануари 2016

РАКОМЕТОТ БАРА ЖРТВА, НО УСПЕВАМ ДА ВОСПОСТАВАМ БАЛАНС

„Балерина со големина на мечка. Одличен играч.” Со овие зборови познатиот спортски коментатор на ЕХФ Том‘О Бранагејн го опиша нашиот Стојанче Стоилов, гледајќи како одлично се справува со противни...

30 декември 2015

ДОБРАТА ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ Е ОСНОВА ЗА ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ

Иако со набиена агенда поради интензивните тренинзи, Индира Кастратовиќ без размислување ја прифати нашата покана за разговор. Се сретнавме во хотелот „Русија“. Кога се ракуваш со неа, не можеш да...

14 декември 2015

ДРЕСОВИ СО ПОРАКИ ЗА УСПЕХ ЗА РАКОМЕТАРИТЕ

Вистинските навивачи на македонскиот ракометен тим предводени од СКОПСКО и Пивара Скопје, со пораки за добар настап и успех, ги испратија репрезентативците на Европскиот шампионат во Данска што започн...

9 јануари 2014

РФМ И СКОПСКО ОРГАНИЗИРАА „СРЕДБА НА ГЕНЕРАЦИИТЕ“ ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА ПОЗИТИВНАТА ЕНЕРГИЈА

Во пресрет на Европското првенство во ракомет На свечената церемонија во СРЦ Кале на иницијатива на РФМ и СКОПСКО се одржа „Средба на генерациите“ на која им е оддадена почит на сите што во изминатит...

19 декември 2011

ЗАЕДНО ДО НОВИ ГОЛЕМИ ПОБЕДИ

Во пресрет на Европското првенство во ракомет 2012, СКОПСКО ја продолжува поддршката на македонскиот ракомет која непрекинато трае во изминатите 30-ина години. Заедно со многубројните фанови, СКОПСКО ...

25 октомври 2011

Полна чаша на Instagram